Ohjaaja- ja tuntikuvaukset

ANNE-KATARIINA PÄÄKKÖNEN

Luova lava lapsille -teatterikerho alakouluikäisille maanantaisin klo 15.00-16.00 (alkaa 15.1.)

"Iloa, intoa, säpinää ja sähinää! Haluan löytää kaikista harrastajista heidän vahvuuksiaan ja taiteellisia kykyjään. Tavoitteenani on kannustaa, kehua sekä innostaa lapsia ja nuoria teatteritoiminnassa. Päämääräni on myös motivoida heidät erilaisiin lasten ja nuorten teatteriesiintymisiin, jotta he saisivat esiintymiskokemusta ja varmuutta ilmaisuun - elämyksiä unohtamatta.

Koulutustaustaltani olen kulttuurituottaja (AMK 2011), harrastajateatteriohjaaja (1997), taide- ja mediapajaohjaaja (1996), ja olen suorittanut teatterialan ammattitutkinto-opintoja. Minulla on kokemusta eri-ikäisten lasten ja nuorten teatteriryhmien ohjauksesta vuodesta 1997 alkaen, teatteriproduktioiden talouden ja sisällön tuottamisesta sekä bänditoiminnassa mukana oloa solistin sekä tuottajan rooleissa.
Musiikkia, teatteria ja yhteistä iloa – lasten omaa luovuutta! Luova lava lapsille -kerhossa toimintaa saa kokeilla innostavassa ohjauksessa. Kerhojen ohjelmassa on musiikin, teatterin ja kädentaitojen työpajoja sekä lasten omien luovien ideoiden toteuttamista. Toiminta huipentuu lasten oman esityksen valmistamiseen."

Kuvassa hahmot Zeppe-susi ja Kettu Mielevä sulassa sovussa :-).

GOLDIE STARLETT
Burly Moves - burleskifiilistelyä aikuisille lauantaisin klo 12.00-13.00 tai 13.15 (alkaa 30.9.)

"Burly Moves on burleskitaiteilija Goldie Starlettin viettelevän ihana tanssikurssi, jossa fiilistellään burleskia - sekä omaa ihanaa itseämme!

Tunneilla kurkistetaan burleskin ihanaan maailmaan sekä harjoitellaan burleski-taiteesta ammentavia tanssillisia perusliikkeitä, musiikin tahtiin liikkumista, oman kehon hallintaa ja itseilmaisua, sekä burleskiasennetta. Kurssilla opetellaan nauttimaan feminiinisestä liikekielestä, sensuelleista eleistä ja oman vartalon yksilöllisestä liikkeestä ja viehkeydestä. Tunnit sisältävät myös tahallista ja tahatonta huumoria, lihaskuntoa voimistavia harjoituksia sekä palauttavaa ja liikkuvuutta lisäävää kehonhuoltoa. Tanssin ilo on taattu!

Et tarvitse lainkaan tanssi- tai liikuntataustaa saati aiempaa taideharrastuneisuutta, mutta myös jo burleskia, burleskipohjaisia tansseja tai muuta tanssia harrastaneet ovat tervetulleita mukaan. Kurssin aikana opetellaan helposti omaksuttavia, mutta monipuolisia koreografioita edeten hitaasti, liike kerrallaan. Myös tanssitaidottomat ja rytmitajuttomat ovat lämpimästi tervetulleita.

Tunnilla ei riisuta kuten esittävässä burleskitaiteessa. Tanssia voit sukkasiltaan tai tai korollisilla, taipuisa- ja pehmeäpohjaisilla (mokka/tekomokka) sisätanssikengillä, mukavissa, liikkumisen mahdollistavissa vaatteissa. Oman valintasi mukaan voit fiilistellä yhtälailla verkkosukissa kuin tanssata treenitrikoissakin. Mukaan tarvitset vesipullon.
Ikäraja 16 vuotta (ei yläikärajaa!). Sopii kaikille taustaan, osaamistasoon, sukupuoleen, kuntoon ja kehon kokoon tai muotoon katsomatta, eikä yläikärajaa osallistumiselle ole."

Kysyttävää kurssin sisällöstä, burleskista, tms., ole yhteydessä kurssin opettajaan:

goldiestarlett@gmail.com / IG-DM. Kysyttävää ilmoittautumisasioista, maksutavoista, tms., ole yhteydessä kurssin järjestäjään:

siltamaki@nuorisoseurat.fi
.

OPETTAJA:

Goldie Starlett
on helsinkiläinen burleskitaiteilija ja yhteisöpedagogi.

Goldie esiintyy
ympäri Suomen, tekee burleskitaidetta soolona ja kahdessa duossa, ohjaa ryhmiä ja yksityisoppilaita tanssin ja burleskitaiteen tiimoilta, sekä tuottaa burleskitapahtumia. Goldie työskentelee ammattitaiteilijana kokopäiväisesti apurahojen turvin sekä burleskiyrittäjänä
toimien.

Burleskipohjaisia tansseja Goldie alkoi opiskelemaan vuonna 2015 ja burleskitaiteilijana hän debytoi 2019. Burleskia ja tanssia Goldie on opettanut keväästä 2020 kansalais- ja aikuisopistoilla, yhdistyksille, sekä tanssikouluilla ja yksityisopetuksena (Kirkkonummi, Vantaa, Helsinki, Kuopio, Hämeenlinna, Tampere, Seinäjoki, Karjaa & Hyvinkää).

Tutustu täällä:

instagram.com/goldiestarlett
&
facebook.com/goldie.starlett.burlesque.art

BURLESKI:

Burleski on esittävää,
eroottista lavataidetta, joka voi sisältää mm. teatteria, tanssia, komediaa ja riisumista. Burleski on vapaata taidetta ja sitä voi tehdä kuka vain. Burleski on peittämisen, paljastamisen ja liioittelun taidetta. Burleski on paitsi taidetta, viihdettä ja eskapismia,
myös yhteiskunnallisesti kantaaottavaa ja muutosta ajavaa aktivismia.

HANNA PORTHÉN

Lasten ja nuorten joogatunnit perjantaisin klo 15.00-15.45 ja 16.00-17.00 (alkaa 8.9.)

"Hei! Olen Seasonal Yoga-RYT200 -joogaohjaaja ja energiahoitaja. Valmistuin joogaopettajaksi syksyllä 2017 ja myöhemmin myös lasten joogaohjaajaksi (barnyoga).

Joogapolkuni on sisältänyt monenlaisia vaiheita, tunteita ja kasvamista. Jo ensimmäisellä joogakurssillani minulle tuli lämmin ja hyvä olo, tunsin tulleeni kotiin. Kaipaukseni syvempään yhteyteen joogan ja sisimpäni kanssa vei lopulta minut joogaohjaaja-koulutukseen ja irroitti minut aiemmasta akateemisesta ammattistani lakinaisena, oikeustieteiden maisterina. Päätös tuntui ja tuntuu oikealle ja hyvälle. Sydän laajenee.

Teen joogaopettajan, lauluntekijän, laulajan ja energiahoitajan työtä. Jokainen päivä on oppimista. Jokainen hetki, niin kuin jokainen joogatuntikin on mahdollisuus lempeydelle, armolle ja rakkaudelle.

Tunneillani käytän eteerisiä öljyjä tukemaan harjoitusta ja rentoutusta.

Lasten jooga ala-asteikäisille:

Lasten joogassa liikutaan ja ennen kaikkea rentoudutaan ilon ja sadun kautta arjen kiireiden keskellä. Teemme keskittymiskykyä parantavia ja rentouttavia hengitysharjoituksia, lempeää ja helppoa liikettä sekä harjoittelemme oman kehon kuuntelemista, rauhoittumista ja rentoutumista.

Tunti alkaa lyhyellä hengitysharjoituksella. Sen jälkeen lämmitellään, tehdään lempeitä joogaliikkeillä ja päätetään rentoutukseen.

Omalla joogamatolla saa liikkua ja rentoutua ilman huolta, ihan kaikessa rauhassa. Jooga voi olla lapsen ensimmäinen liikuntaharrastus tai tukea muiden lajien harrastamista. Tunti sopii kaikille ja jokainen lapsi on omana itsenään lämpimästi tervetullut.

Varaa oma viltti ja villasukat mukaan :-).

Yläaste- ja lukioikäisten jooga:

Nuorten maailmassa on tänä päivänä valitettavan paljon ärsykkeitä, suorittamista ja kiirettä. Joogassa saadaan työkaluja oman kehon huollon lisäksi mielen hallintaan ja rentoutumiseen.

Jooga kehittää voimaa, liikkuvuutta ja tasapainoa. Joogaharjoitus opettaa tuntemaan omaa kehoa lisäten itsetuntemusta, vaikuttaen myönteisesti itsetuntoon, rauhoittaen mieltä ja vahvistaen keskittymiskykyä sekä kykyä rentoutua. Joogasta nuori saa työkaluja oman elämän ja kiireen hallintaan, parempaan uneen ja paineensietokykyyn. Vain rento mieli on myös aidosti luova.

Nuorten jooga on n. 12-18 vuotiaille sopiva joogatunti. Tunti alkaa hengitysharjoituksella, sitten lämmitellään kehoa, tehdään vahvistavia jooga-asentoja ja tunti päätetään rentoutukseen. Tunnilla liikutaan omaa kehoa kuunnellen, rennossa ja hyväksyvässä ilmapiirissä.

Varaa oma viltti ja villasukat mukaan :-)."

JAANA HOTI (Jaana 'virkavapaalla' syksyn 2023)

Jooga-Mix torstaisin klo 18.30-19.45

"Aloitin joogan vuonna 2007 ja olen ohjannut joogaa vuodesta 2014. Joogatieni alkoi astangajoogasta ja myöhemmin innostuin yinjoogasta. Näitä molempia olen myös ohjannut. Iyengarjoogaa harrastin jonkin aikaa. Hot-, hatha-ja vinyasajoogaa olen myös ohjannut. Myöhemmin kiinnostuin myös Katonah-joogasta ja kouluttauduin SUP joogaohjaajaksi.
Joogassa kiehtoo itsestä oppiminen harjoituksen aikana. Lisäksi lajista riippuen voi leikitellä voimalla ja liikkuvuudella. Hengitysharjoitukset ja mielen rauhoittaminen kulkevat aina yhdessä kehollisen harjoituksen kanssa, vaikka toki niitä voi harjoittaa erikseenkin.
Joogan sopivuus jokaiselle on ohjaajan tehtävä. Jooga on mitä parhaimmissa määrin soveltavaa liikuntaa.
Olen myös sertifioitu TRE-ohjaaja (Tension, Stress & Trauma Release Exercise). Sitäkin olen ohjannut useamman vuoden ajan.
Toivottavasti nähdään tunnillani :-)!

Jooga-Mix on yhdistelmä eri joogatyyleistä. Tunnilla tehdään dynaamisempaa joogaa, jossa lihakset joutuvat töihin, mutta hiljennymme myös vastaanottamaan mielen ja kehon viestejä staattisemmissa yinjoogan asanoissa. Mukana on myös hengitysharjoituksia. Jooga-Mix harjoitus vahvistaa ja lisää liikkuvuutta. Tunti päättyy rentoutukseen."

JUTTA KONTTO

Keskiviikkoillan jooga aikuisille klo 19.00-20.15 (alkaa 13.9.)

"Uteliaisuuteni joogaa kohtaan heräsi astangajoogan kautta, sittemmin löysin fow-, air- ja yin-joogan. Joogaharjoitus tuo minulle tasapainoa joskus yrittäjän stressaavaankin arkeen ja on enemmänkin henkireikä arjen pyörteissä, joten haluan jakaa tätä hyvää eteenpäin. Keväällä 2021 valmistuin joogaopettajaksi (VM250), lisäksi kouluttaudun ja opiskelen jatkuvasti lisää joogan saralla. Opettaminen alkoi heti valmistuttuani, sillä tiellä olen edelleenkin.

Harrastuksiini kuuluu joogan lisäksi: crossfit, macrame, palapelit, lenkkeily.

Opetustyylini on yhdistelmä sydämellistä läsnäoloa, leikkimielisyyttä ja napakkuutta. Rohkaisen jokaista haastamaan rajojaan sekä löytämään lempeyden itseä kohtaan, turvallisesti matolla.

Tunneillani sukelletaan syvälle itseemme ja tutkitaan uteliaana, kuinka hengitys, liike ja asana nousevat omasta kehosta.

Harjoituksen tarkoitus on, että jokainen oppii tuntemaan olonsa kotoisaksi omissa nahoissaan!

Levonjooga:

Tunnilla teemme rauhalliseen tahtiin helppoja asanoita joilla vahvistamme kehoa ja lisäämme liikkuvuutta. Lisäksi pysähdymme asanoihin pidemmäksi aikaa päästämään irti kaikesta turhasta kannattelusta.
Harjoituksella hoidetaan kehoa ja mieltä kokonaisvaltaisesti, ohjataan itsemme palautumisen tilaan. Tunnilla sinulla on lupa päästää irti kaikesta suorittamisesta, kääntyä sisäänpäin. Pysähtyä itsesi äärelle. Tunti on rauhallinen ja jopa meditatiivinen, teet siitä itsesi näköisen. Tunnille ovet kaiken tasoiset liikkujat tervetulleita."

KAISA KESKITALO

Muskarit keskiviikkoaamuisin ja torstai-iltaisin sekä Tempoa Tenaviin! -musiikkiliikunta taaperoperheille (alkaa 6. ja 7.9.)

”Nyt on aika laulun ja soiton, tahdon sinut kutsua. Mukaan matkalle maailmaan suureen sointuvaan. Tervetuloa.”

Näillä Soili Perkiön sanoilla haluan johdatella Siltamäen Nuorisoseuran järjestämiin muskareihin, joita opetan keskiviikko-aamupäivisin ja torstai-iltaisin.

Koulutustaustaltani olen laajasti pedagoginen: kaksi musiikkipedagogin tutkintoa Metropolia Ammattikorkeakoulusta (piano sekä varhaisiän musiikkikasvatus ja taiteen soveltava käyttö) sekä maisteriopinnot Sibelius-Akatemialla kirkkomusiikin osastolta (sisältyi mm. syventymiskohteena varhaisiän musiikkikasvatus).


Opetuskokemusta on kertynyt niin muskarin, kuoron, pianon kuin urkujenkin parissa. Opetinpa mitä tahansa näistä oma kiinnostuksenkohteeni on erityisesti pienet lapset ja musiikin alkuopetus. Seurakuntatyön ansiosta olen päässyt toteuttamaan musiikkikasvatusta laajasti eri ikäisten parissa vaihtelevissa tilanteissa.

Minulla on usean vuoden kokemus muskarimaailmasta myös vanhemman näkökulmasta katsottuna. Tärkeintä muskareissani on turvallinen ilmapiiri, sillä se mahdollistaa ilon, onnistumisen ja oppimisen kokemukset. Perhemuskareissa haluan keskittyä vahvistamaan myös lapsen ja aikuisen välistä vuorovaikutusta.


Syksyllä 2023 on tarjolla leikkiryhmä 3-5-vuotiaille ilman vanhempia sekä perhemuskareita eri ikäisille lapsille aikuisen kanssa (vauvat, taaperot, leikki-ikäiset). Sisarukset ovat tervetulleita mukaan.

Iloisiin tapaamisiin muskareissa!

Muskari:

Muskarissa toteutetaan suunnitelmallista varhaisiän musiikkikasvatusta vauvoista kouluikäisiin.
Tunneilla tuetaan musiikillisen toiminnan avulla jokaisen lapsen kehityksen eri osa-alueita (musiikillinen, sosiaalis-emotionaalinen, kognitiivinen, psykomotorinen ja esteettinen). Muskareissa koetaan erilaisia musiikin elementtejä ja musiikkilajeja sekä opetellaan ilmaisemaan itseä musiikin avulla.

KATRI LAAKSO

Kuntojumppa torstaisin klo 18.30-19.30 (alkaa 14.9.)

"Tunti aloitetaan lämmittelyliikkeiden jälkeen helpolla mutta tehokkaalla aerobisella liikunnalla (n. 25-30 min). Kun hiki on pinnassa ja lihakset lämpimät, jatketaan monipuolisella oman kehonpainon lihaskunto-osuudella (n. 25 min). Tunnin lopussa venytellään lyhyesti. Tunti soveltuu sekä miehille että naisille!"

KIRSI MATTSSON

Taaperoiden temppurata, äiti-vauvajumppa ja ChiBall maanantaisin (alkaa 4.9.)

"Olen ohjannut erilaisia tanssi- ja liikuntatunteja päätoimisena vuodesta 2006 lähtien eri ikäryhmille. Entisenä tanssiurheilijana kehoa ja mieltä hoitavat lajit ovat aina olleet kiinnostukseni kohteita, ja olen kouluttautunut ChiBall-, Asahi-, Pilates- ja Joogaohjaajaksi."

Aikuinen-taapero temppurata:

Tunnilla loruilemme ja liikumme musiikin tahdissa eri teemojen siivittäminä. Perusliikuntataitoja opetellaan erilaisia välineitä hyödyntäen, väline kerrallaan ja temppuratana. Tule saamaan uusia liikkeellisiä virikkeitä!

Yhdessä harjoitteleminen edistää lapsen ja aikuisen välistä vuorovaikutusta.

Äiti-vauvajumppa:

Tunnilla teemme harjoituksia, jotka edesauttavat kehoa palautumaan raskaudesta ja synnytyksestä. Harjoittelemme askelluksia ja liikkeitä,
joissa vauva toimii painona äidille, mutta teemme myös liikeosuuksia, joissa vauva harjoittelee liikkumista ja äiti tekee liikkeitä yksin. Harjoittelun
myötä oppii vahvistamaan keskivartalon ja lantionpohjan lihaksia.

Vauvan kanssa yhdessä harjoitteleminen edistää lapsen ja aikuisen välistä vuorovaikutusta.

ChiBall:

ChiBall on australialaisen Monica Lindforsin 1990-luvulla kehittämä liikuntamuoto, jossa yhdistyvät perinteinen kiinalainen lääketiede, Taiji, jooga, Pilates, Feldenkrais ja syvärentoutus. Suomessa ChiBallia on voinut harrastaa vuodesta 2002. ChiBall-tunnilla liikutaan paljain jaloin tai sukkasillaan pienen aromapallon kanssa, joka ohjaa kehon liikeratoja. Pallo valitaan värin ja tuoksun perusteella oman sen hetkisen mielialan mukaan. Tunnin ohjelma noudattaa vuodenaikojen vaihtelua. Kesällä liikunta on energisempää ja talvella rauhallisempaa. ChiBallin perusideana on saada mieli irtautumaan ajatuksista ja saada kokemus mielen ja kehon saumattomasta yhteistyöstä. ChiBall on helppoa ja sen harrastaminen sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille henkilöille. ChiBallissa yhdistyvät sen osa-alueista saatavat hyödyt: se parantaa voimaa, tasapainoa, liikkuvuutta ja keskikehon hallintaa, virittää kehon energiaratoja, lisää kehontuntemusta sekä rentouttaa. Rauhoitu ja kuule oman kehosi ääntä!


MARI SAINIO

Show-tanssi maanantaisin klo 15.30-16.15 ja 16.25-17.10 sekä aikuisten kehonhuolto klo 17.20-18.20 (alkaa 4.9.)

"Rakastan tanssia! Olen tanssinut ammatikseni Step Upissa aikoinaan useita vuosia, ja nyt opetan lapsia ja aikuisia tanssin maailmassa. Lähinnä sydäntäni ovat Show-tanssi, Funk, lattari ja Zumba-tunnit.

Show-tanssi:

Aloitin discotanssin opettamisen SIltamäen Nuorisoseuralla 15-vuotiaana ja meillä olikin upea, esiintyvä ryhmä :). Elämä vei moneen eri suuntaan, mutta halusin palata juurilleni, ja nyt opetan lapsille Show-tanssia Nuorisoseuralla jälleen. Ryhmilläni on erityinen paikka sydämessäni, sillä ne ovat ainoat lapsiryhmät, joita tällä hetkellä opetan. Show-tanssi on esittävää tanssia, joka voi olla mitä tanssilajia tahansa. Pääpaino on tanssista nauttimisessa ja esiintymisen salojen opettelussa. Suurimmaksi osaksi harjoittelemme koreografioita tämän päivän biiseihin, joita nuoret muutenkin kuuntelevat.

Kehonhuolto aikuisille:

Monipuolista kehonhuoltoa, jossa avataan kireitä lihaksia ja lihaskalvoja, avataan ryhtiä ja huolletaan selkärankaa. Erityisen suositeltava istumatyöntekijöille ja niska-selkäkivuista kärsiville."

MARIA KRESTJANOFF

Vauva- ja taaperosirkus

"Hei, olen Maria Krestjanoff ja ammatiltani sirkusartisti, mutta tehnyt laaja-alaisesti töitä myös tanssin ja teatterin parissa. Olen paneutunut vauva- ja taaperosirkuksen saloihin vuodesta 2012 lähtien. Sain esikoiseni kesällä 2020 ja hän on kasvattanut ymmärrystäni pienen kanssa temppuilusta entisestään. Pihka pilikinttunen tulee olemaan myös mukanani ohjauksissa. Tavoitteeni on saada kaikille hyvä olo harrastaa, tukea vanhemman ja lapsen yhteyden vahvistamista sekä pitää tunnelma sopivan rentona, etteivät pienet kommelluksetkaan haittaa.

Vauvasirkus:
Vauvasirkuksessa tutustutaan uuteen tulokkaaseen lauluin, loruin ja sirkustekniikoin. Aikuiset pääsevät opettelemaan pienokaisen käsittelyä ja pyörittelyä. Samalla niin pienten kuin isojen tasapaino, koordinaatio, luottamus ja ymmärrys ympäröivästä maailmasta ja sen mahdollisuuksista kasvaa. Tunnilla edetään jokaisen taitotason ja uskalluksen mukaisesti. Mukaan mukavat vaatteet ja juomapullo.

Taaperosirkus:
Opetellaan liikkumaan ja temppuilemaan pienten tehopakkausten kanssa! Tutustutaan yhdessä pari-akrobatiaan ja sirkusvälineisiin. Tavoitteena on antaa ideoita myös kotona liikkumiseen ja sirkusteluun. Mukavaa yhdessä tekemistä, jossa huomaamatta aikuisten ja taaperoiden kunto ja taidot kasvaa. Tunnilla edetään jokaisen taitotason ja uskalluksen mukaisesti. Mukaan mukavat vaatteet ja juomapullo."


MARJA FRIMODIG

'Askartelua, taidetta ja tuunausta' 4-6-luokkalaisille sekä askartelukerho 1-3-luokkalaisille tiistai-iltapäivisin (alkaa 12.9.)

”Olen Marja, kädentaidon ohjaaja ja innokas askartelija. Kokeilen mielelläni uusia juttuja ja ihailen kaikkea kädentaitoihin liittyvää. Kerhoissa tehdään eri materiaaleista kaikkea kivaa ja kekseliästä. Kädentaidon töissä parasta on se, että valmista sabluunaa ei ole vaan niissä voi jokainen laittaa oman luovuutensa valloilleen! Ideoin töitä yhdessä kerholaisten kanssa ja kierrätysmateriaaleja käytetään aina tilaisuuden tullen töissä mukana. Kerhojen tärkeimpänä ideana on päästä askartelemaan ja taiteilemaan luovasti kivassa porukassa yhdessä.”

PIRITA LAIHO

Aikuisten kansantanssi sunnuntaisin klo 18.00-20.00 (aloitus sopimuksen mukaan)

"Hei, olen Pirita ja ohjaan aikuisten kansantanssia Siltamäessä. Kansantanssin ohjaamista olen harrastanut vuodesta 1989 ja se on minulle erittäin mieluinen harrastus. Aloitin itse tanssimisen 3-vuotiaana, mutta kansantanssi on siitä kivaa, että sen voi aloittaa koska tahansa. Töissä olen Stadin Nuorisoseuroissa ja sitä myöten nuorisoseuratoiminta on lähellä sydäntäni.

Aikuisten kansantanssi on hauskaa yhdessäoloa tanssien. Kahden tunnin aikana tanssimme suomen eri perinnealueiden tansseja, nauramme paljon ja juomme kahvit. Aikaisempaa tanssiharrastusta ei tarvita, vaan ryhmään voi tulla kokeilemaan, miten tanssijalka kulkee. Ryhmään toivotaan tultavan pareittain ja ryhmässä harjoitellaan oman parin kanssa. Tule rohkeasti kokeilemaan, mitä on suomalainen kansantanssi."

ROSA LOHINIVA

Lastentanssi 1 ja 2 sekä esibaletti tiistaisin klo 16.00-16.45 sekä 17.20-18.00 ja 18.10-18.55 (alkaa 5.9.)

Lastentanssi 1 -ryhmässä (yli 3-vuotiaat) päätavoitteena on motoristen ja musiikillisten valmiuksien kehittäminen myöhempää tanssin harrastamista varten. Tunneilla lapsen minäkuva itsenäisenä toimijana sekä osana ryhmää kehittyy erilaisissa itsenäisissä, pari- ja ryhmätyöskentelyharjoitteissa. Lapsille ominainen luovuus on ylläpidettävä taito ja ilmaisua harjoittelemme monipuolisesti sosiaalisten taitojen ja esiintyjyyden näkökulmasta.

Lastentanssi 2 on n. yli 5-vuotiaille lapsille. Tässä ryhmässä edetään pidemmälle tanssiteknisissä asioissa kuten kehon asennoissa, linjoissa ja liikkuvuudessa. Entistä enemmän kiinnitämme huomiota tilaan, tasoihin ja dynamiikkaan, joita opimme huomioimaan ja sanallistamaan tekemisen ohessa. Toiminnassa huomioidaan lapsen kehityskaaren yleiset vaiheet ja yksilöllinen kehitys.

Esibaletti n. 5-6-vuotiaille:

Esibaletissa jatketaan tanssin perusteiden harjoittelua. Lisäksi aloitetaan tutustuminen baletin liikkeisiin ja perusasentoihin.
Tunnille tarvitset mukaan sisätossut, juomapullon ja mukavat vaatteet. Saa olla baletti-/tanssipuku. Hiukset pidetään mielellään kiinni.

SANNA HEMMILÄ

Laulukuoro Lahjomattomat tiistaisin klo 19.10-20.10 (alkaa 5.9.)

"Hei! Olen Sanna Hemmilä, SiNulainen jo 80-luvun alusta alkaen. Lapsuuden tanhu-harrastus on vaihtunut vuosien saatossa musiikin tekemiseen. Nuorisoseurassa olen ohjannut muskareita useiden vuosien ajan, mutta nyt ohjaan aikuisille suunnattua ja tarkoitettua laulukuoroa, johon ovat tervetulleita kaikki laulamisesta kiinnostuneet. Koulutukseltani olen musiikkiin suuntautunut erityisluokanopettaja ja päätyössäni opetan muiden aineiden ohella musiikkia useita tunteja viikossa peruskouluikäisille lapsille ja nuorille. Vapaa-ajalla harrastan rytmiikkaa, laulamista ja soittamista ja nautin erityisesti konserteissa käymisestä ja matkustamisesta. Jo kymmenettä vuotta tiistai-iltaisin musiikkia yhdessä tekevä iloinen aikuisporukka, työnimeltään "Lahjomattomien laulukuoro" etsii mukaansa lisää 'muusikoita'. Tunnin mittaiset kuorokerrat koostuvat yhdessä laulamisesta, soittamisesta, rytmittelystä ja nauramisesta! Laulut kuoroon valitaan kuorolaisten toiveiden mukaisesti ja niitä säestellään ja rytmitellään laulun ohella oman kehon ja erilaisten rytmisoittimien avulla. Laulu- tai soittotaitoa tai aikaisempia musiikkiopintoja et tarvitse, mikäli mielit mukaan. Sen sijaan rohkeaa asennetta uuden kokeiluun sekä iloa ja uskallusta tarvitaan hiukan. Ajatuksella "musiikki on iloinen ja voimaannuttava asia" lähdetään jälleen kohti syksyä tiistaisin Nuorisoseuran kerhotilassa. Tervetuloa yhdessä laulamaan ja nauttimaan musiikista!"


SANNA IRANTA

Perjantai-iltapäivän Dance-Mix tanssitunnit klo 14.15-15.00 (1-3-lk.) ja 15.05-15.50 (4-6-lk.) (alkaa 8.9.)

"Tule kokeilemaan ja innostumaan tanssista! Lämmittelyjen jälkeen liikumme tilassa eri tavoin. Samalla kehittyvät mm. kehonhallinta, koordinaatio ja rytmitaju. Lopuksi kokeilemme aina yhtä tanssityyliä kerrallaan - jazztanssista länsiafrikkalaisiin tansseihin, salsasta hiphopiin - osallistujien toiveet huomioiden. Pääset keksimään myös omia liikkeitä. Sopii aloittelijoille, tärkeintä on into kokeilla!"

SIRPA KUOSMANEN

Torstai-illan jooga sekä hyvinvointia joogan avulla perjantaiaamuisin (alkaa 7. ja 8.9.)

"Filosofian maisteri, Jooga- ja meditaatio-opettaja (Skandinaavinen Jooga- ja Meditaatiokoulu 1993-1999), Sertifioitu Iyengarjoogan opettaja 2008-2014.

Olen toiminut kokopäiväisenä joogan opettajana vuodesta 1993 Ruotsissa, Tanskassa, Saksassa ja Suomessa. Oppilaskirjo vauvasta vaariin.

Torstai-illan jooga:
Jos pidät vähän haasteellisimmista, voimaa tuottavista joogaharjoituksista ja olet kiinnostunut asanoiden rakenteesta (mm. kuinka keho linjataan jooga-asennoissa), miten löytää oman kehosi voimavarat ja rajoitukset/haasteet, tämä tunti on sinulle. Yksikään tunti ei ole samanlainen, vaan jokaisella tunnilla on oma teemansa. Tunneilla tehdään sekä dynaamisia että palauttavia, rentouttavia harjoituksia.

Perjantain kehon hyvinvointia joogan avulla:
Tämä joogatunti soveltuu kaikenikäisille ja -kuntoisille, jotka haluavat ylläpitää ja parantaa liikkuvuutta, tasapainoa ja lihaskuntoa. Harjoitukset ovat yksinkertaisia ja tehokkaita. Käytämme lisäksi apuvälineitä kuten vöitä, palikoita ja seinää niin että kaikki pystyvät tekemään harjoitukset oman fyysisen kuntonsa mukaisesti. Palauttavat liikkeet puolestaan auttavat kehoa ja mieltä rentoutumaan."