Ohjaaja- ja tuntikuvaukset

ANNE PÄÄKKÖNEN

Luova lava lapsille -kerho ja alle kouluikäisten teatterikerho

"Iloa, intoa, säpinää ja sähinää! Haluan löytää kaikista harrastajista heidän vahvuuksiaan ja taiteellisia kykyjään. Tavoitteenani on kannustaa, kehua sekä innostaa lapsia ja nuoria teatteritoiminnassa. Päämääräni on myös motivoida heidät erilaisiin lasten ja nuorten teatteriesiintymisiin, jotta he saisivat esiintymiskokemusta ja varmuutta ilmaisuun - elämyksiä unohtamatta.

Koulutustaustaltani olen kulttuurituottaja (AMK 2011), harrastajateatteriohjaaja (1997), taide- ja mediapajaohjaaja (1996), ja olen suorittanut teatterialan ammattitutkinto-opintoja. Minulla on kokemusta eri-ikäisten lasten ja nuorten teatteriryhmien ohjauksesta vuodesta 1997 alkaen, teatteriproduktioiden talouden ja sisällön tuottamisesta sekä bänditoiminnassa mukana oloa solistin sekä tuottajan rooleissa.
Musiikkia, teatteria ja yhteistä iloa – lasten omaa luovuutta! Luova lava lapsille -kerhossa toimintaa saa kokeilla innostavassa ohjauksessa. Kerhojen ohjelmassa on musiikin, teatterin ja kädentaitojen työpajoja sekä lasten omien luovien ideoiden toteuttamista. Toiminta huipentuu lasten oman esityksen valmistamiseen. Luova lava on matalan kynnyksen taidetoimintaa – osallistujilla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta taiteen harrastamisesta.

Alle kouluikäisten teatterikerho:

"Sukella satu- ja nukketeatterin hauskaan maailmaan, jossa kohtaat monenlaisia sankareita! Pääset esiintymään ja kokeilemaan teatterintekemisen saloja"

ANTTI GREIJUS

Kahvakuulaharjoittelu

"Moi! Olen vuodesta 2004 ohjannut liikuntaa eri muodoissa, eri ikäisille. Ohjaustyylini on innostava ja positiivinen ja mahdollistan jokaiselle harjoittelun omalla kunto- ja/tai tavoitetasollaan. Mahdollisuus on myös saada tunnista paljon irti - hikoiluhan kuuluu hyvään harjoitteluun. Tuntien sisällöt vaihtuvat säännöllisesti, jotta harjoittelusta saa mahdollisimman paljon irti ja motivaatio treenaamiseen pysyy korkealla.

Kahvakuulaharjoittelu on hyvin monipuolista ja tehokasta, ja siinä pystyy harjoittamaan omaa lihas-, voima-, kestävyys- ja tasapainokuntoaan toiminnallisilla harjoitteilla, tai vaikka ihan keskitetysti tiettyä kehon aluetta huomioiden. Mahdollisuudet ovat rajattomat!


Tule mukaan iloiseen porukkaan, hyvällä sykkeellä!"

HANNA PORTHÉN

Seasonal jooga

"Seasonal Yoga:
Vuodenaikojen mukaan muuttuva joogatunti, joka perustuu hathajoogaan ja hengityksen tahdissa tehtäviin liikkeisiin. Tunnit ovat helppoja ja kaikille sopivia. Tunneilla huolletaan sekä kehoa että mieltä. Tunnin lopuksi tehdään rentoutusharjoitus.

Olen Seasonal Yoga –ohjaaja ja energiahoitaja. Valmistuin joogaopettajaksi syksyllä 2017. Energiahoitajaksi opiskelin jo nuoruudessani ja olen aikuisiällä kerrannut oppeja. Olen käynyt vuoden 2018 alussa myös lasten joogaohjaajakoulutuksen (barnyoga).

Muistan ensimmäisen kerran, kun olin joogatunnilla. Kyse oli astangajoogan aloittelijoille järjestetystä viikonloppukurssista vuoden 2010 keväällä. Olin läsnä. Jooga kutsui minua ja kurssilla jo ensimmäisestä henkäyksestä alkaen tuli lämmin ja hyvä olo. Loppurentoutuksessa tunsin tulleeni kotiin. Harrastin astangajoogaa aktiivisesti Astanga Joogakoulun järjestämillä tunneilla. Kävin tämän lisäksi rauhallisemmilla hatha- ja yinjoogatunneilla, ja kaipasin syvempää yhteyttä joogaan ja itseeni.

Syyskuussa 2016 joogaohjaajakoulutus sitten alkoi. Vuoden kestänyt koulutus sisälsi monenlaisia vaiheita, tunteita ja kasvamista.

Akateemiselta koulutukseltani olen oikeustieteen maisteri. Elämäni lakinaisena oli yhtä oravanpyörää. Irrottauduin tuosta karusellista ja murtauduin vapaaksi suitsista lokakuussa 2017 valmistuttuani joogaopettajaksi. Päätös tuntui ja tuntuu oikealle ja hyvälle. Sydän laajenee.

Teen joogaopettajan, lauluntekijän, laulajan ja energiahoitajan työtä. Jokainen päivä on oppimista. Jokainen hetki on mahdollisuus lempeydelle, armolle ja rakkaudelle.

Serenity is not freedom from the storm, it is peace within the storm

-Anonymous"

HANNA SHEMEIKKA

Tempoa Tenaviin! -musiikkiliikunta, muskarit sekä ukulele-ryhmät

Kaikissa Hannan tuntien sisältöihin liittyvissä mahdollisissa kysymyksissä voitte olla suoraan yhteydessä Hannaan:

hanna.shemeikka@khmusiikki.fi

"Heippa! Olen Sibelius-Akatemian kasvatteja ja tehnyt musiikin parissa töitä 2000-luvun alusta asti. Oma musiikkiurani alkoi muskarista ja kanteleryhmistä kuorojen ja kansanmusiikkibändien kautta pianotunneille ja sieltä musiikkilukioon, jossa tein musiikkia monipuolisesti aina bändeistä konservatorion pianotunteihin. Lukiosta tie vei opiskelemaan musiikinopettajaksi ja niitä töitä olen tehnyt myös. Ammattiopinnoissa olen soittanut monipuolisesti pianoa, kitaraa, rumpuja, bassoa, erilaisia kansanmusiikkisoittimia ja pääaineenani on ollut laulu. Olen soittanut ja laulanut monipuolisesti eri musiikkityylejä aina kansanmusiikista jazziin ja klassisesta rockiin. Ammattiopinnoissa syventymiskohteeni oli varhaisiän musiikkikasvatus.

Tällä hetkellä opetan muskareiden lisäksi laulua musiikkiopistossa, säveltapailua ja teoriaa Cantore Minores-opistossa sekä ammattiin opiskelevia tulevia laulunopettajia ammattikorkeakoulussa. Oppilaita minulla on siis vauvoista aikuisiin. Lisäksi keikkailen muusikkona ja laulajana bändieni kanssa. Itselläni on myös taapero jonka kanssa touhuilen vapaa-ajat.

Varhaisiän musiikkikasvatus, tuttavallisemmin muskari, on tavoitteellista musiikinopetusta joka on suunnattu alle kouluikäisille lapsille. Muskarissa lapsen kehityksen eri osa-alueita (musiikillinen, sosiaalis-emotionaalinen, kognitiivinen, psykomotorinen ja esteettinen) tuetaan musiikillisen toiminnan avulla. Samalla lapsi tutustuu musiikin maailmaan ja sen elementteihin sekä oppii ilmaisemaan itseään musiikin avulla. Muskarissa musiikki yhdistetään myös muihin taiteisiin kuten kuvataiteeseen, kirjallisuuteen ja liikeilmaisuun.

Sisarusmuskarissa tutustutaan musiikkiin lapsille sopivin menetelmin eli laulaen, liikkuen, lorutellen ja soittaen. Ryhmään voivat osallistua leikki-ikäiset sisarukset yhdessä aikuisen kanssa. Tarkoituksena on tarjota mukavaa yhdessäoloa vanhemmille ja lapsille musiikista nauttien ja elämyksiä kokien. Tavoitteena on tukea vanhemman ja lapsen välistä vuorovaikutusta.

Tempoa Tenaviin! -toiminta on Suomen Nuorisoseurojen oma tuotemerkki jonka alla toteutetaan musiikkiliikuntatoimintaa vanhempi-lapsi-ryhmissä. Toiminnan tavoitteena on tukea aikuisen ja lapsen välistä vuorovaikutusta sekä lapsen kokonaisvaltaista kehitystä musiikin ja liikunnan keinoin.

Kaikkiin sisarusryhmiin voi osallistua myös yhden lapsen kanssa.

Opettajana haluan tarjota positiivisia kokemuksia musiikin parissa yrittämisen ja onnistumisen kautta ja tavoitteenani on tarjota lapsille musiikillisia elämyksiä, valmiuksia ja taitoja sekä virikkeitä jatkuvan musiikkiharrastuksen syntymiseen. Uskon vahvasti että varhaisiän musiikkikasvatus tukee lapsen luovuutta, kehittää itseilmaisua sekä tukee lapsen kokonaisvaltaista kasvua!"

KATI LESKINEN

Kuvataidekerhot

"Moikka, minun nimeni on Kati! Olen 32-vuotias kuvataiteilija ja kuvataidekasvatuksen opiskelija Vantaalta. Olen aloittanut kuvataiteen harrastamisen Vantaan Mikkolan nutalta jo 9-vuotiaana, siitä Vantaan kuvataidekouluun, ja lopulta päädyin Lappiin opiskelemaan kuvisopeksi. Kuvataiteista piirtäminen ja maalaaminen ovat olleet aina suosikkejani, lisäksi valokuvaus todella mukavaa. Tässä kuviskerhossa ei tarvita osata vielä mitään, vaan harjoitellaan yhdessä, kuinka materiaaleja käytetään ja mitä niillä oikein tehdään. Kuuntelen tarkalla korvalla kerholaisten mieltymyksiä ja mitä halutaan oppia. Kuvataidekerhossani on tarkoitus heittää ”minä en osaa” -mantra romukoppaan ja pitää hauskaa!

Tervetuloa kuvien kiehtovaan maailmaan!

KIRSI MATTSSON

ChiBall

"Olen ohjannut erilaisia tanssi- ja liikuntatunteja päätoimisena vuodesta 2006 lähtien eri ikäryhmille. Entisenä tanssiurheilijana kehoa ja mieltä hoitavat lajit ovat aina olleet kiinnostukseni kohteita, ja olen kouluttautunut ChiBall-, Asahi-, Pilates- ja Joogaohjaajaksi. ChiBall on australialaisen Monica Lindforsin 1990-luvulla kehittämä liikuntamuoto, jossa yhdistyvät perinteinen kiinalainen lääketiede, Taiji, jooga, Pilates, Feldenkrais ja syvärentoutus. Suomessa ChiBallia on voinut harrastaa vuodesta 2002. ChiBall-tunnilla liikutaan paljain jaloin tai sukkasillaan pienen aromapallon kanssa, joka ohjaa kehon liikeratoja. Pallo valitaan värin ja tuoksun perusteella oman sen hetkisen mielialan mukaan. Tunnin ohjelma noudattaa vuodenaikojen vaihtelua. Kesällä liikunta on energisempää ja talvella rauhallisempaa. ChiBallin perusideana on saada mieli irtautumaan ajatuksista ja saada kokemus mielen ja kehon saumattomasta yhteistyöstä. ChiBall on helppoa ja sen harrastaminen sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille henkilöille. ChiBallissa yhdistyvät sen osa-alueista saatavat hyödyt: se parantaa voimaa, tasapainoa, liikkuvuutta ja keskikehon hallintaa, virittää kehon energiaratoja, lisää kehontuntemusta sekä rentouttaa. Rauhoitu ja kuule oman kehosi ääntä!"


LINDA LUUMI

Piloxing

"Hei! Olen ohjannut erilaisia jumppia ympäri pääkaupunkiseutua vuodesta 2004, mm. kehonhallintaa, cyklingiä ja vesijumppaa.

Piloxing on hikinen ja hauska tunti, jossa saa varmasti hien pintaan. Tunnilla käydään läpi lyhyitä koreografioita tanssin ja pilateksen maailmasta, ja nostetaan sykettä intensiivisillä nyrkkeilyosuuksilla. Aiempaa kokemusta ei tarvita, ja tuntien eri liikuntaosuuksia yhdistelevä perusrakenne pysyy kauden aikana samanlaisena. Tunnilla ei tarvitse pitää kenkiä, ainoastaan juomapullo ja hikipyyhe mukaan! Piloxing-tunnin motto on: hiki virtaa, hymyissä suin! Iloinen mieli taattu tunnin jälkeen.

Tervetuloa kokeilemaan!”

MARI SAINIO

Show-tanssi ja Zumba

"Rakastan tanssia! Olen tanssinut ammatikseni Step Upissa aikoinaan useita vuosia, ja nyt opetan lapsia ja aikuisia tanssin maailmassa. Lähinnä sydäntäni ovat Show-tanssi, Funk, lattari ja Zumba-tunnit. Aloitin discotanssin opettamisen SIltamäen Nuorisoseuralla 15-vuotiaana ja meillä olikin upea, esiintyvä ryhmä :). Elämä vei moneen eri suuntaan, mutta halusin palata juurilleni, ja nyt opetan lapsille show-tanssia Nuorisoseuralla jälleen. Ryhmilläni on erityinen paikka sydämessäni, sillä ne ovat ainoat lapsiryhmät, joita tällä hetkellä opetan. Show-tanssi on esittävää tanssia, joka voi olla mitä tanssilajia tahansa. Pääpaino on tanssista nauttimisessa ja esiintymisen salojen opettelussa. Suurimmaksi osaksi harjoittelemme koreografioita tämän päivän biiseihin, joita nuoret muutenkin kuuntelevat.

Marin ensimmäiseen ryhmään (klo 15.40-16.25) toivotaan alakoulun ensimmäisten vuosien lapsia, ja jälkimmäiseen (klo 16.25- 17.10) nelos-kutosluokkalaisia sekä yläasteikäisiäkin.

Zumba:
Hauska ja hikinen joraustunti pitkälti kuumien lattarirytmien tahtiin."

OMAR HOZAN

Hip hop ja Popping

Omar Hozan on popping-tanssija, joka on kilpaillut paljon katutanssilajeissa myös ulkomailla. Omar on popping-tanssin Suomen mestari ja menestynyt myös suurissa kansainvälisissä kilpailuissa (Funkin Stylez, Baltic Session, Just Debout). Omar on kouluttautunut alan parhaimmiston opeissa (Hitmaster Fish ja Damon Frost) sekä Ruotsin katutanssiopistossa (Åsa folkhögskola).

Hip hop -tanssi on itäisen Amerikan (New York) puolella syntynyt tanssi, jossa käytetään elementtejä kaikista eri katutansseista ja käytetään jatkuvasti tiettyjä grooveja (Bounce):
https://youtu.be/XBJhC1MBQg8

Popping -tanssi on läntisen Amerikan (Kalifornia) puolella syntynyt funk-tanssi, jossa käytetään paljon grooveja ja tehdään robotti- ja wave-liikkeitä:
https://youtu.be/UkzYmY2w4P8

PIRITA LAIHO

Aikuisten kansantanssi

"Hei, olen Pirita ja ohjaan aikuisten kansantanssia Siltamäessä. Kansantanssin ohjaamista olen harrastanut vuodesta 1989 ja se on minulle erittäin mieluinen harrastus. Aloitin itse tanssimisen 3-vuotaana, mutta kansantanssi on siitä kivaa, että sen voi aloittaa koska tahansa. Töissä olen Stadin Nuorisoseuroissa ja sitä myöten nuorisoseuratoiminta on lähellä sydäntäni.

Aikuisten kansantanssi on hauskaa yhdessäoloa tanssien. Kahden tunnin aikana tanssimme suomen eri perinnealueiden tansseja, nauramme paljon ja juomme kahvit. Aikaisempaa tanssiharrastusta ei tarvita, vaan ryhmään voi tulla kokeilemaan, miten tanssijalka kulkee. Ryhmään toivotaan tultavan pareittain ja ryhmässä harjoitellaan oman parin kanssa. Tule rohkeasti kokeilemaan, mitä on suomalainen kansantanssi."

ROSA LOHINIVA

Lastentanssi 1 ja 2 sekä esibaletti

Lastentanssi 1 -ryhmässä (yli 3-vuotiaat) päätavoitteena on motoristen ja musiikillisten valmiuksien kehittäminen myöhempää tanssin harrastamista varten. Tunneilla lapsen minäkuva itsenäisenä toimijana sekä osana ryhmää kehittyy erilaisissa itsenäisissä, pari- ja ryhmätyöskentelyharjoitteissa. Lapsille ominainen luovuus on ylläpidettävä taito ja ilmaisua harjoittelemme monipuolisesti sosiaalisten taitojen ja esiintyjyyden näkökulmasta.

Lastentanssi 2 on n. yli 5-vuotiaille lapsille. Tässä ryhmässä edetään pidemmälle tanssiteknisissä asioissa kuten kehon asennoissa, linjoissa ja liikkuvuudessa. Entistä enemmän kiinnitämme huomiota tilaan, tasoihin ja dynamiikkaan, joita opimme huomioimaan ja sanallistamaan tekemisen ohessa. Toiminnassa huomioidaan lapsen kehityskaaren yleiset vaiheet ja yksilöllinen kehitys.

SANNA HEMMILÄ

Laulukuoro Lahjomattomat

"Hei! Olen Sanna Hemmilä, SiNulainen jo 80-luvun alusta alkaen. Lapsuuden tanhu-harrastus on vaihtunut vuosien saatossa musiikin tekemiseen. Nuorisoseurassa olen ohjannut muskareita useiden vuosien ajan, mutta nyt ohjaan aikuisille suunnattua ja tarkoitettua laulukuoroa, johon ovat tervetulleita kaikki laulamisesta kiinnostuneet. Koulutukseltani olen musiikkiin suuntautunut erityisluokanopettaja ja päätyössäni opetan muiden aineiden ohella musiikkia useita tunteja viikossa peruskouluikäisille lapsille ja nuorille. Vapaa-ajalla harrastan rytmiikkaa, laulamista ja soittamista ja nautin erityisesti konserteissa käymisestä ja matkustamisesta. Jo seitsemättä vuotta tiistai-iltaisin musiikkia yhdessä tekevä iloinen aikuisporukka, työnimeltään "Lahjomattomien laulukuoro" etsii mukaansa lisää 'muusikoita'. Tunnin mittaiset kuorokerrat koostuvat yhdessä laulamisesta, soittamisesta, rytmittelystä ja nauramisesta! Laulut kuoroon valitaan kuorolaisten toiveiden mukaisesti ja niitä säestellään ja rytmitellään laulun ohella oman kehon ja erilaisten rytmisoittimien avulla. Laulu- tai soittotaitoa tai aikaisempia musiikkiopintoja et tarvitse, mikäli mielit mukaan. Sen sijaan rohkeaa asennetta uuden kokeiluun sekä iloa ja uskallusta tarvitaan hiukan. Ajatuksella "musiikki on iloinen ja voimaannuttava asia" lähdetään jälleen kohti kevättä tiistaisin Nuorisoseuran kerhotilassa. Tervetuloa yhdessä laulamaan ja nauttimaan musiikista!"


SIRPA KUOSMANEN

Hyvinvointia joogan avulla

"Filosofian maisteri, Jooga- ja meditaatio-opettaja (Skandinaavinen Jooga- ja Meditaatiokoulu 1993-1999), Sertifioitu Iyengarjoogan opettaja 2008-2014

Olen toiminut kokopäiväisenä joogan opettajana vuodesta 1993 Ruotsissa, Tanskassa, Saksassa ja Suomessa. Oppilaskirjo vauvasta vaariin.

Tiistain kehon hyvinvointia joogan avulla: Jooga soveltuu kaikenikäislle ja -kuntoisille, jotka haluavat ylläpitää ja parantaa liikkuvuutta, tasapainoa ja lihaskuntoa. Harjoitukset ovat yksinkertaisia ja tehokkaita. Käytämme lisäksi apuvälineitä kuten vöitä, palikoita ja seinää niin että kaikki pystyvät tekemään harjoitukset oman fyysisen kuntonsa mukaisesti. Palauttavat liikkeet puolestaan auttavat kehoa ja mieltä rentoutumaan."

Torstain jooga: Jos pidät vähän haasteellisimmista, voimaa tuottavista joogaharjoituksista ja olet kiinnostunut asanoiden rakenteesta (mm. kuinka keho linjataan jooga-asennoissa), miten löytää oman kehosi voimavarat ja rajoitukset/haasteet, tämä tunti on sinulle. Yksikään tunti ei ole samanlainen, vaan jokaisella tunnilla on oma teemansa. Tunneilla tehdään sekä dynaamisia että palauttavia, rentouttavia harjoituksia."

VENLA MUSTONEN

Street-tanssi

"Venla on valmistunut tanssitaiteen kandidaatiksi Trinity Laban – yliopistosta Lontoosta 2016. Tätä ennen Venla on valmistunut tanssilukiosta ja harrastanut laajasti eri tanssilajeja, sekä kontrabasson soittoa. Musikaalisuus, kulttuurillinen konteksti ja rytmi ovatkin tärkeitä osa-alueita Venlan tunnilla, liikkeiden sisäistämisen ja hyvän fiiliksen ohella.

Valmistumisensa jälkeen Venla on mm. opiskellut flying low- ja passing through- tekniikoita David Zambranon kanssa, opettanut Cunningham-tekniikkaa Outokummun Riveriassa, esiintynyt tanssijana, sekä luonut tanssiteoksia yksin ja yhteistyössä tanssi-ja muiden taiteilijoiden kanssa. Venla on työskennellyt tanssinopettajana laajasti eri lajien parissa ympäri pk-seutua.

Tervetuloa Venlan tunnille hikoilemaan, nauttimaan liikkeestä ja musiikista ja pitämään hauskaa!"