Ohjaaja- ja tuntikuvaukset

ANNE PÄÄKKÖNEN

Luova lava lapsille -kerho ja alle kouluikäisten teatterikerho maanantaisin klo 15.00-16.15 ja 16.45-17.30 (alkaa ma 6.9.)

"Iloa, intoa, säpinää ja sähinää! Haluan löytää kaikista harrastajista heidän vahvuuksiaan ja taiteellisia kykyjään. Tavoitteenani on kannustaa, kehua sekä innostaa lapsia ja nuoria teatteritoiminnassa. Päämääräni on myös motivoida heidät erilaisiin lasten ja nuorten teatteriesiintymisiin, jotta he saisivat esiintymiskokemusta ja varmuutta ilmaisuun - elämyksiä unohtamatta.

Koulutustaustaltani olen kulttuurituottaja (AMK 2011), harrastajateatteriohjaaja (1997), taide- ja mediapajaohjaaja (1996), ja olen suorittanut teatterialan ammattitutkinto-opintoja. Minulla on kokemusta eri-ikäisten lasten ja nuorten teatteriryhmien ohjauksesta vuodesta 1997 alkaen, teatteriproduktioiden talouden ja sisällön tuottamisesta sekä bänditoiminnassa mukana oloa solistin sekä tuottajan rooleissa.
Musiikkia, teatteria ja yhteistä iloa – lasten omaa luovuutta! Luova lava lapsille -kerhossa toimintaa saa kokeilla innostavassa ohjauksessa. Kerhojen ohjelmassa on musiikin, teatterin ja kädentaitojen työpajoja sekä lasten omien luovien ideoiden toteuttamista. Toiminta huipentuu lasten oman esityksen valmistamiseen. Luova lava on matalan kynnyksen taidetoimintaa – osallistujilla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta taiteen harrastamisesta.

Alle kouluikäisten teatterikerho:

"Sukella satu- ja nukketeatterin hauskaan maailmaan, jossa kohtaat monenlaisia sankareita! Pääset esiintymään ja kokeilemaan teatterintekemisen saloja."

ANTTI GREIJUS

Kahvakuulaharjoittelu (tauolla lukuvuonna 2021-22)

"Moi! Olen vuodesta 2004 ohjannut liikuntaa eri muodoissa, eri ikäisille. Ohjaustyylini on innostava ja positiivinen ja mahdollistan jokaiselle harjoittelun omalla kunto- ja/tai tavoitetasollaan. Mahdollisuus on myös saada tunnista paljon irti - hikoiluhan kuuluu hyvään harjoitteluun. Tuntien sisällöt vaihtuvat säännöllisesti, jotta harjoittelusta saa mahdollisimman paljon irti ja motivaatio treenaamiseen pysyy korkealla.

Kahvakuulaharjoittelu on hyvin monipuolista ja tehokasta, ja siinä pystyy harjoittamaan omaa lihas-, voima-, kestävyys- ja tasapainokuntoaan toiminnallisilla harjoitteilla, tai vaikka ihan keskitetysti tiettyä kehon aluetta huomioiden. Mahdollisuudet ovat rajattomat!


Tule mukaan iloiseen porukkaan, hyvällä sykkeellä!"

HANNA PORTHÉN

Seasonal jooga keskiviikkoisin klo 19.00-20.15 (alkaa ke 8.9.) sekä lasten ja nuorten joogatunnit perjantaisin klo 15.30-16.15 ja 16.30-17.30 (alkaa pe 10.9.)

"Hei! Olen Seasonal Yoga-RYT200 -joogaohjaaja ja energiahoitaja. Valmistuin joogaopettajaksi syksyllä 2017 ja myöhemmin myös lasten joogaohjaajaksi (barnyoga).

Joogapolkuni on sisältänyt monenlaisia vaiheita, tunteita ja kasvamista. Jo ensimmäisellä joogakurssillani minulle tuli lämmin ja hyvä olo, tunsin tulleeni kotiin. Kaipaukseni syvempään yhteyteen joogan ja sisimpäni kanssa vei lopulta minut joogaohjaaja-koulutukseen ja irroitti minut aiemmasta akateemisesta ammattistani lakinaisena, oikeustieteiden maisterina. Päätös tuntui ja tuntuu oikealle ja hyvälle. Sydän laajenee.

Teen joogaopettajan, lauluntekijän, laulajan ja energiahoitajan työtä. Jokainen päivä on oppimista. Jokainen hetki, niin kuin jokainen joogatuntikin on mahdollisuus lempeydelle, armolle ja rakkaudelle.

Lasten jooga ala-asteikäisille:

Lasten joogassa liikutaan ja ennen kaikkea rentoudutaan ilon ja sadun kautta arjen kiireiden keskellä. Teemme keskittymiskykyä parantavia ja rentouttavia hengitysharjoituksia, lempeää ja helppoa liikettä sekä harjoittelemme oman kehon kuuntelemista, rauhoittumista ja rentoutumista.

Tunti alkaa lyhyellä hengitysharjoituksella. Sen jälkeen lämmitellään, tehdään lempeitä joogaliikkeillä ja päätetään rentoutukseen.

Omalla joogamatolla saa liikkua ja rentoutua ilman huolta, ihan kaikessa rauhassa. Jooga voi olla lapsen ensimmäinen liikuntaharrastus tai tukea muiden lajien harrastamista. Tunti sopii kaikille ja jokainen lapsi on omana itsenään lämpimästi tervetullut.

Varaa oma viltti ja villasukat mukaan :-).

Yläaste- ja lukioikäisten jooga:

Nuorten maailmassa on tänä päivänä valitettavan paljon ärsykkeitä, suorittamista ja kiirettä. Joogassa saadaan työkaluja oman kehon huollon lisäksi mielen hallintaan ja rentoutumiseen.

Jooga kehittää voimaa, liikkuvuutta ja tasapainoa. Joogaharjoitus opettaa tuntemaan omaa kehoa lisäten itsetuntemusta, vaikuttaen myönteisesti itsetuntoon, rauhoittaen mieltä ja vahvistaen keskittymiskykyä sekä kykyä rentoutua. Joogasta nuori saa työkaluja oman elämän ja kiireen hallintaan, parempaan uneen ja paineensietokykyyn. Vain rento mieli on myös aidosti luova.

Nuorten jooga on n. 12-18 vuotiaille sopiva joogatunti. Tunti alkaa hengitysharjoituksella, sitten lämmitellään kehoa, tehdään vahvistavia jooga-asentoja ja tunti päätetään rentoutukseen. Tunnilla liikutaan omaa kehoa kuunnellen, rennossa ja hyväksyvässä ilmapiirissä.

Varaa oma viltti ja villasukat mukaan :-).

Aikuisten Seasonal Yoga:

Vuodenaikojen mukaan muuttuva joogatunti, joka perustuu rauhallisiin ja hengityksen tahdissa tehtäviin liikkeisiin. Tunnit ovat helppoja ja kaikille sopivia. Tunneilla huolletaan sekä kehoa että mieltä.

Tunti alkaa laskeutumisella juuri tähän hetkeen ja tilaan lyhyen meditaation tai hengitysharjoituksen kautta. Tämän jälkeen lämmitellään kehoa, tehdään vuodenaikaan sopivia lempeitä asanoita/jooga-asentoja ja lopetetaan syvärentoutukseen.

Varaa mukaan joogamaton lisäksi oma viltti ja villasukat."

HANNA SHEMEIKKA

Tempoa Tenaviin! -musiikkiliikunta, muskarit, poplaulu sekä ukulele-ryhmät keskiviikkoisin ja torstaisin (alkaa ke 8.9.)

"Heippa! Olen Sibelius-Akatemian kasvatteja ja tehnyt musiikin parissa töitä 2000-luvun alusta asti. Oma musiikkiurani alkoi muskarista ja kanteleryhmistä kuorojen ja kansanmusiikkibändien kautta pianotunneille ja sieltä musiikkilukioon, jossa tein musiikkia monipuolisesti aina bändeistä konservatorion pianotunteihin. Lukiosta tie vei opiskelemaan musiikinopettajaksi ja niitä töitä olen tehnyt myös. Ammattiopinnoissa olen soittanut monipuolisesti pianoa, kitaraa, rumpuja, bassoa, erilaisia kansanmusiikkisoittimia ja pääaineenani on ollut laulu. Olen soittanut ja laulanut monipuolisesti eri musiikkityylejä aina kansanmusiikista jazziin ja klassisesta rockiin. Ammattiopinnoissa syventymiskohteeni oli varhaisiän musiikkikasvatus.

Tällä hetkellä opetan Nuorisoseuran lisäksi laulua musiikkiopistossa, säveltapailua ja teoriaa Cantore Minores -opistossa sekä ammattiin opiskelevia tulevia laulunopettajia ammattikorkeakoulussa. Oppilaita minulla on siis vauvoista aikuisiin. Lisäksi keikkailen muusikkona ja laulajana bändieni kanssa. Itselläni on myös taapero ja touhukas alle kouluikänen, joiden kanssa touhuilen vapaa-ajat.

Varhaisiän musiikkikasvatus, tuttavallisemmin muskari, on tavoitteellista musiikinopetusta joka on suunnattu alle kouluikäisille lapsille. Muskarissa lapsen kehityksen eri osa-alueita (musiikillinen, sosiaalis-emotionaalinen, kognitiivinen, psykomotorinen ja esteettinen) tuetaan musiikillisen toiminnan avulla. Samalla lapsi tutustuu musiikin maailmaan ja sen elementteihin sekä oppii ilmaisemaan itseään musiikin avulla. Muskarissa musiikki yhdistetään myös muihin taiteisiin kuten kuvataiteeseen, kirjallisuuteen ja liikeilmaisuun.

Sisarus- ja perhemuskarissa sekä ilman vanhempia toteutetussa muskarissa tutustutaan musiikkiin lapsille sopivin menetelmin eli laulaen, liikkuen, lorutellen ja soittaen. Ryhmiin voivat osallistua leikki-ikäiset sisarukset yhdessä aikuisen kanssa. Keskiviikkoisin klo 17.35-18.05 lisäksi mahdollisuus osallistua 4-5-vuotiaiden muskariin ilman vanhempia. Tarkoituksena on tarjota mukavaa yhdessäoloa musiikista nauttien ja elämyksiä kokien. Vanhemman kanssa toteutetuilla tunneilla tavoitteena on lisäksi tukea vanhemman ja lapsen välistä vuorovaikutusta.

Tempoa Tenaviin! -toiminta on Suomen Nuorisoseurojen oma tuotemerkki, jonka alla toteutetaan musiikkiliikuntatoimintaa vanhempi-lapsi-ryhmissä. Toiminnan tavoitteena on tukea aikuisen ja lapsen välistä vuorovaikutusta sekä lapsen kokonaisvaltaista kehitystä musiikin ja liikunnan keinoin.

Kaikkiin sisarusryhmiin voi osallistua myös yhden lapsen kanssa.

Poplauluryhmät:

Lasten lauluryhmä n. 5-8-vuotiaille sopii kaikille laulusta kiinnostuneille lapsille! Lauluryhmän lähtökohtana on lauluinnostuksen ylläpitäminen sekä ruokkiminen laulun ja leikin kautta sekä omaan ääneen ja sen mahdollisuuksiin tutustuminen. Lauluryhmässä lauletaan ja tutustutaan laulun eri osa-alueisiin kuten esimerkiksi improvisointiin tai terveellisen äänenkäytön perusteisiin. Ryhmässä tekeminen rohkaisee äänenkäyttöön sekä tukee itsevarmuutta ja kehittää myös esiintymistaitoja.
Koululaisten lauluryhmä sopii kaikille laulusta kiinnostuneille alakoululaisille. Tunneilla tutustumme äänenkäytön perusteisiin yhdessä tutkien ja kokeillen ja toisia tukien! Tutustumme laulamisen eri osa-alueisiin kuten mm. terveellisen äänenkäytön perusteisiin, improvisointiin, esiintymiseen sekä eri tyylilajeihin. Ryhmäopetuksessa vertaisoppimalla saa paljon tukea omaan äänenkäyttöönsä, lisää itsevarmuutta ja kannustusta äänenkäyttöön ja mikä tärkeintä, se on hauskaa! Tervetuloa mukaan ilman pääsykokeita!

Opettajana haluan tarjota positiivisia kokemuksia musiikin parissa yrittämisen ja onnistumisen kautta ja tavoitteenani on tarjota lapsille musiikillisia elämyksiä, valmiuksia ja taitoja sekä virikkeitä jatkuvan musiikkiharrastuksen syntymiseen. Uskon vahvasti että varhaisiän musiikkikasvatus tukee lapsen luovuutta, kehittää itseilmaisua sekä tukee lapsen kokonaisvaltaista kasvua!"

JAANA HOTI

Jooga-Mix torstaisin klo 18.45-20.00
(alkaa to 9.9.)


"Aloitin joogan vuonna 2007 ja olen ohjannut joogaa vuodesta 2014. Joogatieni alkoi astangajoogasta ja myöhemmin innostuin yinjoogasta. Näitä molempia olen myös ohjannut. Iyengarjoogaa harrastin jonkin aikaa. Hot-, hatha-ja vinyasajoogaa olen myös ohjannut. Myöhemmin kiinnostuin myös Katonah-joogasta ja kouluttauduin SUP joogaohjaajaksi.
Joogassa kiehtoo itsestä oppiminen harjoituksen aikana. Lisäksi lajista riippuen voi leikitellä voimalla ja liikkuvuudella. Hengitysharjoitukset ja mielen rauhoittaminen kulkevat aina yhdessä kehollisen harjoituksen kanssa, vaikka toki niitä voi harjoittaa erikseenkin.
Joogan sopivuus jokaiselle on ohjaajan tehtävä. Jooga on mitä parhaimmissa määrin soveltavaa liikuntaa.
Olen myös sertifioitu TRE-ohjaaja (Tension, Stress & Trauma Release Exercise). Sitäkin olen ohjannut useamman vuoden ajan.
Toivottavasti nähdään tunnillani :-)!

Jooga-Mix on yhdistelmä eri joogatyyleistä. Tunnilla tehdään dynaamisempaa joogaa, jossa lihakset joutuvat töihin, mutta hiljennymme myös vastaanottamaan mielen ja kehon viestejä staattisemmissa yinjoogan asanoissa. Mukana on myös hengitysharjoituksia. Jooga-Mix harjoitus vahvistaa ja lisää liikkuvuutta. Tunti päättyy rentoutukseen."

KATI LESKINEN

Kuvataidekerhot tiistaisin klo 14.30-15.15 ja 15.30-16.30 (alkaa ti 7.9.)

"Moikka, minun nimeni on Kati! Olen 32-vuotias tunnustettu kuvataiteilija ja kuvataidekasvatuksen opiskelija Vantaalta. Olen aloittanut kuvataiteen harrastamisen Vantaan Mikkolan nutalta jo 9-vuotiaana, siitä Vantaan kuvataidekouluun ja lopulta päädyin Lappiin opiskelemaan kuvisopeksi. Kuvataiteista piirtäminen ja maalaaminen ovat olleet aina suosikkejani, lisäksi valokuvaus todella mukavaa. Näissä kuviskerhoissa ei tarvitse osata vielä mitään, vaan harjoitellaan yhdessä kuinka materiaaleja käytetään ja mitä niillä oikein tehdään. Kuuntelen tarkalla korvalla kerholaisten mieltymyksiä ja mitä halutaan oppia. Minun kuvataidekerhoissani on tarkoitus heittää ”minä en osaa” -mantra romukoppaan ja pitää hauskaa!

Tervetuloa kuvien kiehtovaan maailmaan!"

Taide- ja kädentaitokerho n. 1-3-luokkalaisille klo 14.30-15.15:

"Taiteillaan ja leikitään, lisäksi opitaan hieman tekniikoita."

Kuvataidekerho n. 4-6-luokkalaisille klo 15.30-16.30:

"Opitaan tekniikoita ja tehdään pidempiä tehtäviä kuin aiemmassa ryhmässä lasten omia ehdotuksia ja teemoja sekä aiheita huomioiden."

KIRSI MATTSSON

ChiBall maanantaisin klo 18.30-19.30 (alkaa ma 13.9.)

"Olen ohjannut erilaisia tanssi- ja liikuntatunteja päätoimisena vuodesta 2006 lähtien eri ikäryhmille. Entisenä tanssiurheilijana kehoa ja mieltä hoitavat lajit ovat aina olleet kiinnostukseni kohteita, ja olen kouluttautunut ChiBall-, Asahi-, Pilates- ja Joogaohjaajaksi. ChiBall on australialaisen Monica Lindforsin 1990-luvulla kehittämä liikuntamuoto, jossa yhdistyvät perinteinen kiinalainen lääketiede, Taiji, jooga, Pilates, Feldenkrais ja syvärentoutus. Suomessa ChiBallia on voinut harrastaa vuodesta 2002. ChiBall-tunnilla liikutaan paljain jaloin tai sukkasillaan pienen aromapallon kanssa, joka ohjaa kehon liikeratoja. Pallo valitaan värin ja tuoksun perusteella oman sen hetkisen mielialan mukaan. Tunnin ohjelma noudattaa vuodenaikojen vaihtelua. Kesällä liikunta on energisempää ja talvella rauhallisempaa. ChiBallin perusideana on saada mieli irtautumaan ajatuksista ja saada kokemus mielen ja kehon saumattomasta yhteistyöstä. ChiBall on helppoa ja sen harrastaminen sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille henkilöille. ChiBallissa yhdistyvät sen osa-alueista saatavat hyödyt: se parantaa voimaa, tasapainoa, liikkuvuutta ja keskikehon hallintaa, virittää kehon energiaratoja, lisää kehontuntemusta sekä rentouttaa. Rauhoitu ja kuule oman kehosi ääntä!"


LINDA LUUMI

Kiinteytysjumppa maanantaisin klo 19.00-20.00 (alkaa ma 6.9.)

"Hei! Olen ohjannut erilaisia jumppia ympäri pääkaupunkiseutua vuodesta 2004, mm. kehonhallintaa, Cyklingiä, Piloxingia ja vesijumppaa.

Kiinteytystunti on suunnattu aikuisille, kaiken tasoisille liikkujille, jotka haluavat monipuolisesti vahvistaa kehoa. Helpon alkulämmittelyn jälkeen treenataan kaikki kehon lihakset läpi yksinkertaisilla liikkeillä käyttäen hyväksi oman kehon painoa. Pystyt räätälöimään tunnin itsellesi sopivaksi ohjaajan vaihtoehtoja käyttäen. Tunnilla muokataan ja vahvistetaan vartaloa, joka tähtää kehon kiinteytymiseen.

Välineet: oma jumppamatto, sisäliikuntakengät ja juomapullo

Tervetuloa kokeilemaan!”

MARI SAINIO

Show-tanssi ja Zumba maanantaisin klo 15.30-16.15 ja 16.25-17.10 sekä 17.20-18.20 (alkaa ma 6.9.)

"Rakastan tanssia! Olen tanssinut ammatikseni Step Upissa aikoinaan useita vuosia, ja nyt opetan lapsia ja aikuisia tanssin maailmassa. Lähinnä sydäntäni ovat Show-tanssi, Funk, lattari ja Zumba-tunnit. Aloitin discotanssin opettamisen SIltamäen Nuorisoseuralla 15-vuotiaana ja meillä olikin upea, esiintyvä ryhmä :). Elämä vei moneen eri suuntaan, mutta halusin palata juurilleni, ja nyt opetan lapsille show-tanssia Nuorisoseuralla jälleen. Ryhmilläni on erityinen paikka sydämessäni, sillä ne ovat ainoat lapsiryhmät, joita tällä hetkellä opetan. Show-tanssi on esittävää tanssia, joka voi olla mitä tanssilajia tahansa. Pääpaino on tanssista nauttimisessa ja esiintymisen salojen opettelussa. Suurimmaksi osaksi harjoittelemme koreografioita tämän päivän biiseihin, joita nuoret muutenkin kuuntelevat.

Zumba:

Hauska ja hikinen joraustunti pitkälti kuumien lattarirytmien tahtiin."


MARIA KRESTJANOFF

Vauva- ja taaperosirkus tiistaisin klo 09.30-10.10 ja 10.20-11.00 (alkaa ti 14.9.)

"Hei, olen Maria Krestjanoff ja ammatiltani sirkusartisti, mutta tehnyt laaja-alaisesti töitä myös tanssin ja teatterin parissa. Olen paneutunut vauva- ja taaperosirkuksen saloihin vuodesta 2012 lähtien. Sain esikoiseni kesällä 2020 ja hän on kasvattanut ymmärrystäni pienen kanssa temppuilusta entisestään. Pihka pilikinttunen tulee olemaan myös mukanani ohjauksissa. Tavoitteeni on saada kaikille hyvä olo harrastaa, tukea vanhemman ja lapsen yhteyden vahvistamista sekä pitää tunnelma sopivan rentona, etteivät pienet kommelluksetkaan haittaa.

Vauvasirkus:
Vauvasirkuksessa tutustutaan uuteen tulokkaaseen lauluin, loruin ja sirkustekniikoin. Aikuiset pääsevät opettelemaan pienokaisen käsittelyä ja pyörittelyä. Samalla niin pienten kuin isojen tasapaino, koordinaatio, luottamus ja ymmärrys ympäröivästä maailmasta ja sen mahdollisuuksista kasvaa. Tunnilla edetään jokaisen taitotason ja uskalluksen mukaisesti. Mukaan mukavat vaatteet ja juomapullo.

Taaperosirkus:
Opetellaan liikkumaan ja temppuilemaan pienten tehopakkausten kanssa! Tutustutaan yhdessä pari-akrobatiaan ja sirkusvälineisiin. Tavoitteena on antaa ideoita myös kotona liikkumiseen ja sirkusteluun. Mukavaa yhdessä tekemistä, jossa huomaamatta aikuisten ja taaperoiden kunto ja taidot kasvaa. Tunnilla edetään jokaisen taitotason ja uskalluksen mukaisesti. Mukaan mukavat vaatteet ja juomapullo."


OMAR HOZAN

Hip hop ja Popping (tauolla lukuvuoden 2021-22)

Omar Hozan on popping-tanssija, joka on kilpaillut paljon katutanssilajeissa myös ulkomailla. Omar on popping-tanssin Suomen mestari ja menestynyt myös suurissa kansainvälisissä kilpailuissa (Funkin Stylez, Baltic Session, Just Debout). Omar on kouluttautunut alan parhaimmiston opeissa (Hitmaster Fish ja Damon Frost) sekä Ruotsin katutanssiopistossa (Åsa folkhögskola).

Hip hop -tanssi on itäisen Amerikan (New York) puolella syntynyt tanssi, jossa käytetään elementtejä kaikista eri katutansseista ja käytetään jatkuvasti tiettyjä grooveja (Bounce):
https://youtu.be/XBJhC1MBQg8

Popping -tanssi on läntisen Amerikan (Kalifornia) puolella syntynyt funk-tanssi, jossa käytetään paljon grooveja ja tehdään robotti- ja wave-liikkeitä:
https://youtu.be/UkzYmY2w4P8

PIRITA LAIHO

Aikuisten kansantanssi sunnuntaisin klo 18.00-20.00 (alkaa lokakuun alussa)

"Hei, olen Pirita ja ohjaan aikuisten kansantanssia Siltamäessä. Kansantanssin ohjaamista olen harrastanut vuodesta 1989 ja se on minulle erittäin mieluinen harrastus. Aloitin itse tanssimisen 3-vuotiaana, mutta kansantanssi on siitä kivaa, että sen voi aloittaa koska tahansa. Töissä olen Stadin Nuorisoseuroissa ja sitä myöten nuorisoseuratoiminta on lähellä sydäntäni.

Aikuisten kansantanssi on hauskaa yhdessäoloa tanssien. Kahden tunnin aikana tanssimme suomen eri perinnealueiden tansseja, nauramme paljon ja juomme kahvit. Aikaisempaa tanssiharrastusta ei tarvita, vaan ryhmään voi tulla kokeilemaan, miten tanssijalka kulkee. Ryhmään toivotaan tultavan pareittain ja ryhmässä harjoitellaan oman parin kanssa. Tule rohkeasti kokeilemaan, mitä on suomalainen kansantanssi."

ROSA LOHINIVA

Lastentanssi 1 ja 2 sekä esibaletti tiistaisin klo 15.15-16.00 sekä 17.20-18.00 ja 18.10-18.55 (alkaa ti 7.9.)

Lastentanssi 1 -ryhmässä (yli 3-vuotiaat) päätavoitteena on motoristen ja musiikillisten valmiuksien kehittäminen myöhempää tanssin harrastamista varten. Tunneilla lapsen minäkuva itsenäisenä toimijana sekä osana ryhmää kehittyy erilaisissa itsenäisissä, pari- ja ryhmätyöskentelyharjoitteissa. Lapsille ominainen luovuus on ylläpidettävä taito ja ilmaisua harjoittelemme monipuolisesti sosiaalisten taitojen ja esiintyjyyden näkökulmasta.

Lastentanssi 2 on n. yli 5-vuotiaille lapsille. Tässä ryhmässä edetään pidemmälle tanssiteknisissä asioissa kuten kehon asennoissa, linjoissa ja liikkuvuudessa. Entistä enemmän kiinnitämme huomiota tilaan, tasoihin ja dynamiikkaan, joita opimme huomioimaan ja sanallistamaan tekemisen ohessa. Toiminnassa huomioidaan lapsen kehityskaaren yleiset vaiheet ja yksilöllinen kehitys.

Esibaletti n. 6-8-vuotiaille:

Esibaletissa jatketaan tanssin perusteiden harjoittelua. Lisäksi aloitetaan tutustuminen baletin liikkeisiin ja perusasentoihin.
Tunnille tarvitset mukaan vaaleanpunaiset tai beiget tossut, mielellään kankaiset, ja balettipuvun. Hiukset pidetään kiinni ja ovat mielellään nutturalla. Lyhyet hiukset harkinnan mukaan.

SANNA HEMMILÄ

Laulukuoro Lahjomattomat tiistaisin klo 19.10-20.10 (alkaa ti 7.9.)

"Hei! Olen Sanna Hemmilä, SiNulainen jo 80-luvun alusta alkaen. Lapsuuden tanhu-harrastus on vaihtunut vuosien saatossa musiikin tekemiseen. Nuorisoseurassa olen ohjannut muskareita useiden vuosien ajan, mutta nyt ohjaan aikuisille suunnattua ja tarkoitettua laulukuoroa, johon ovat tervetulleita kaikki laulamisesta kiinnostuneet. Koulutukseltani olen musiikkiin suuntautunut erityisluokanopettaja ja päätyössäni opetan muiden aineiden ohella musiikkia useita tunteja viikossa peruskouluikäisille lapsille ja nuorille. Vapaa-ajalla harrastan rytmiikkaa, laulamista ja soittamista ja nautin erityisesti konserteissa käymisestä ja matkustamisesta. Jo kahdeksatta vuotta tiistai-iltaisin musiikkia yhdessä tekevä iloinen aikuisporukka, työnimeltään "Lahjomattomien laulukuoro" etsii mukaansa lisää 'muusikoita'. Tunnin mittaiset kuorokerrat koostuvat yhdessä laulamisesta, soittamisesta, rytmittelystä ja nauramisesta! Laulut kuoroon valitaan kuorolaisten toiveiden mukaisesti ja niitä säestellään ja rytmitellään laulun ohella oman kehon ja erilaisten rytmisoittimien avulla. Laulu- tai soittotaitoa tai aikaisempia musiikkiopintoja et tarvitse, mikäli mielit mukaan. Sen sijaan rohkeaa asennetta uuden kokeiluun sekä iloa ja uskallusta tarvitaan hiukan. Ajatuksella "musiikki on iloinen ja voimaannuttava asia" lähdetään jälleen kohti joulua tiistaisin Nuorisoseuran kerhotilassa. Tervetuloa yhdessä laulamaan ja nauttimaan musiikista!"


SIRPA KUOSMANEN

Hyvinvointia joogan avulla perjantaisin klo 09.00-10.30 (alkaa pe 10.9.)

"Filosofian maisteri, Jooga- ja meditaatio-opettaja (Skandinaavinen Jooga- ja Meditaatiokoulu 1993-1999), Sertifioitu Iyengarjoogan opettaja 2008-2014

Olen toiminut kokopäiväisenä joogan opettajana vuodesta 1993 Ruotsissa, Tanskassa, Saksassa ja Suomessa. Oppilaskirjo vauvasta vaariin.

Perjantain kehon hyvinvointia joogan avulla: Tämä joogatunti soveltuu kaikenikäisille ja -kuntoisille, jotka haluavat ylläpitää ja parantaa liikkuvuutta, tasapainoa ja lihaskuntoa. Harjoitukset ovat yksinkertaisia ja tehokkaita. Käytämme lisäksi apuvälineitä kuten vöitä, palikoita ja seinää niin että kaikki pystyvät tekemään harjoitukset oman fyysisen kuntonsa mukaisesti. Palauttavat liikkeet puolestaan auttavat kehoa ja mieltä rentoutumaan."


VENLA MUSTONEN

Street-tanssi perjantaisin klo 14.15-15.00 ja klo 15.05-15.50 (alkaa pe 10.9.)

"Olen valmistunut tanssitaiteen kandidaatiksi Trinity Laban –yliopistosta Lontoosta 2016. Tätä ennen olen valmistunut tanssilukiosta ja harrastanut laajasti eri tanssilajeja sekä kontrabasson soittoa. Musikaalisuus, kulttuurillinen konteksti ja rytmi ovatkin tärkeitä osa-alueita tunneillani, liikkeiden sisäistämisen ja hyvän fiiliksen ohella.

Valmistumisensa jälkeen olen mm. opiskellut flying low- ja passing through- tekniikoita David Zambranon kanssa, opettanut Cunningham-tekniikkaa Outokummun Riveriassa, esiintynyt tanssijana sekä luonut tanssiteoksia yksin ja yhteistyössä tanssi- ja muiden taiteilijoiden kanssa. Olen työskennellyt tanssinopettajana laajasti eri lajien parissa ympäri pk-seutua.

Tervetuloa tunneilleni hikoilemaan, nauttimaan liikkeestä ja musiikista ja pitämään hauskaa!"