Ohjaaja- ja tuntikuvaukset

ANNA NIINIMÄKI eli MAMANNA BUPSI

Kuntoburleski perjantaisin sekä burleskitanssi lauantaisin

"Burleskitanssin opettaja sekä vuodesta 2003 ryhmäliikuntaa ohjannut hullunkurinen ohjaaja. 12-vuotiaana aloitin Flamenco-tanssin, jota harrastin 10 vuotta aktiivisesti. Sitten innostuin aerobicista ja kouluttauduin ryhmäliikuntaohjaajaksi vuonna 2003. Vuonna 2005-2006 asuin Barcelonassa ja opiskelin mm. latinalaistansseja, jotka veivät mukanaan naisellisuuden pariin. Vuonna 2011 tutustuin burleskiin ja se vei mennessään hauskuudellaan ja hulluudellaan. Burleskitanssitunneilla tanssitaan nauraen, hullutellen ja korostaen naisellisuutta ja niitä ihania kurveja! Burleskitanssissa ei riisuta kuten itse burleskissa, mutta liikekieli ja "tease" eli kiusoittelu yleisölle ovat samat. Burleski pohjautuu 1800-luvun varieteeteatteriin ja sen tarkoitus on ollut esittää satiirisia, humoristisia esityksiä vähissä vaatteissa. Aikojen saatossa burleski on ottanut vaikutteita mm. vatsatanssista, charlestonista, swing-tanssista sekä vaudeville ja vogue tyyleistä. Varsinainen strip tease on kehittynyt burleskista, mutta itse burleski on enemmän "tease" eli kiusoittelua ja vähemmän riisumista.

Kuntoburleski perjantaisin

Kurssi on tarkoitettu kaikille aloittelijoista konkareihin, jotka haluavat burleskin musiikkia, tanssia, flirttiä sekoitettuna kunnon lihaskuntoon ja hapenottokyvyn nostoon. Tunnilla vuorotellaan niin sykettä tanssien kuin lihaskuntoa tanssin lomassa. Lihaskunto pohjautuu tanssiin mm. kyykyt, strip-punnerrukset, käsien käyttö tanssissa, lattialiikkeet vatsalle ym. Hauskaa ja hikistä burleskia ilman vaatteiden riisumista!

Burleskitanssi (alkeet) lauantaisin

Burleskin alkeisryhmä, missä ei kuitenkaan riisuta vaan pääosin keskitytään tanssimiseen ja tanssikoreografiaan. Kevään aikana tehdään koreografia, mikä esitetään Ravintola Shamrockissa pidettävässä kevätnäytöksessä.

Burleskitanssi (jatkokurssi) lauantaisin

Burleskin jatkoryhmä, jossa tehdään kaksi koreografiaa kevään aikana. Toinen koreografia pohjautuu reippaampaan tanssiin ilman riisumista ja toinen taas enemmän teatraalisempaan esittävämpään burleskiin, jossa myös vaatekappaleita lentelee tanssin lomassa. Jatkoon voi osallistua burleskitanssia tai burleskia jonkin verran harrastaneet tai jopa erittäin innokkaat ekakertalaiset. Tansseista toinen esitetään Sweet Sugar Burlesque -näytöksessä ja toinen Bubut-kevätnäytöksessä."

MARIA SUONIEMI

Perhesirkus sunnuntaisin

"Moikka, nimeni on Maria! Olen 18-vuotias sirkusopettaja Helsingistä. Olen itse aloittanut sirkusharrastukseni 9-vuotiaana Pukinmäen sirkuskoululla. Olen tehnyt lajeina mm. akrobatiaa, vannetta, ilma-akrobatiaa, tasapainoa ja jalka-jongleerausta. Olen aloittanut perhesirkusvalmennuksen tammikuussa 2015. Nyt olen saanut hyvät eväät jatkaa tätä toimintaa Siltamäen Nuorisoseuralle!

Erikoisosaamiseni perustuu juuri perhesirkukselle ja pienten lasten (n. 3-5-vuotiaat) akrobatian opetukseen. Perhesirkuksessa on tärkeää lapsen ja vanhemman yhdessä tekeminen, liikkuminen ja hauskanpito! Tavoitteet tunneilla on tutustua vanhemman kanssa sirkuksen monipuoliseen maailmaan!"

ANNA PATAMA

Perhesirkus sunnuntaisin

"Hei! Nimeni on Anna ja olen 18-vuotias. Olen harrastanut sirkusta jo useamman vuoden Pukinmäen sirkuskoululla. Pääasiassa olen tehnyt jongleerausta - käsillä ja jaloilla - klovneriaa ja tasapainolajeja, sekä tietenkin akrobatiaa. Olen myös opettanut sirkusta perheen pienimmille.

Erikoisosaamiseeni kuuluu jongleerauksen opettaminen ja hauskanpito! Sirkuksessa onkin tärkeää tekemisestä iloitseminen ja leikkimielisyys, jota pyrin tuomaan Siltamäen perhesirkusryhmään. Ryhmässä tutustutaan vanhemman kanssa sirkuksen saloihin ja opitaan uusia taitoja."

Sirkuksen tuntikuvaus:

Tunnin kulku on seuraavanlainen:

1. Lämmittelemme aluksi leikeillä. (Esim. Kuka pelkää mustekalaa, Liikutaan kuin eläimet musiikin tahtiin, harjoitellaan eri hippaleikkejä)
2. Harjoittelemme perusakrobatiaa (kuperkeikkoja, kierintää, rapukävelyä, karhukävelyä, kottikärrykävelyä vanhemman kanssa, reppuselkäkävelyä, hartioilla istuntaa ja seisontaa)
3. Tutustumme johonkin tiettyyn välineeseen ja siihen, mitä sillä voi tehdä? TAI teemme pariakrobatiaa/pyramideja (jongleeraus, vanteet, tasapainoharjoitukset)
4. Leikimme loppuleikin yhdessä TAI venyttelemme loppuvenytykset.

ANNA NIINIMÄKI

Latinomix perjantaisin

"Tule tanssimaan latinotansseja laidasta laitaan. Tunnilla käydään läpi 3 lajia kerralla per tunti perusteista eteenpäin. Loppukaudesta tanssitaan jo alkeet muistissa 5-6 lajia/tunti. Meno on vauhdikasta ja hiki tulee huomaamatta iloisten rytmien fiiliksessä. Lajeina salsa, merengue, cumbia, cha-cha, samba, jive, tango, flamenco, rumba, reggaeton ja bachata. Mitään kokemusta ei tarvita, vaan lajeihin tutustutaan alusta lähtien, ja kehitytään kurssin aikana :). Yksilötanssia eli ei tarvetta parille."

ANNE PÄÄKKÖNEN

Luova lava lapsille -kerho tiistaisin

"Iloa, intoa, säpinää ja sähinää! Haluan löytää kaikista harrastajista heidän vahvuuksiaan ja taiteellisia kykyjään. Tavoitteenani on kannustaa, kehua sekä innostaa lapsia ja nuoria teatteritoiminnassa. Päämääräni on myös motivoida heidät erilaisiin lasten ja nuorten teatteriesiintymisiin, jotta he saisivat esiintymiskokemusta, varmuutta ilmaisuun elämyksiä unohtamatta.

Koulutustaustaltani olen kulttuurituottaja (AMK 2011), harrastajateatteriohjaaja (1997), taide- ja mediapajaohjaaja (1996), ja olen suorittanut teatterialan ammattitutkinto-opintoja. Minulla on kokemusta eri-ikäisten lasten ja nuorten teatteriryhmien ohjauksesta vuodesta 1997 alkaen, teatteriproduktioiden talouden ja sisällön tuottamisesta sekä bänditoiminnassa mukana oloa solistin sekä tuottajan rooleissa.
Musiikkia, teatteria ja yhteistä iloa – lasten omaa luovuutta! Luova lava lapsille -kerhossa toimintaa saa kokeilla innostavassa ohjauksessa. Kerhojen ohjelmassa on musiikin, teatterin ja kädentaitojen työpajoja sekä lasten omien luovien ideoiden toteuttamista. Toiminta huipentuu lasten oman esityksen valmistamiseen. Luova lava on matalan kynnyksen taidetoimintaa – osallistujilla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta taiteen harrastamisesta."

ANSSI HYVÄRINEN

Street-tanssi perjantaisin

"Hei! Olen Anssi, 28-vuotias pääkaupunkiseudulta kotoisin oleva tanssi-alan opiskelija ja media-alan ammattilainen. Aloitin tanssin noin 10 vuotta sitten katutanssilla ja laji, johon olen suuntautunut viime vuosien varrella on hiphop ja street. Tanssin ohella olen myös harrastanut teatteria ja sirkusta, sekä tehnyt töitä media-alalla.

Tanssija on esiintyjä, siksi haluan auttaa sinua löytämään oman sisäisen esiintyjän ja tuomaan sen ulos tanssin kautta. Koen itselleni henkilökohtaisesti tanssin myös vahvasti urheiluna, joten tunneilla tehdään osittain kovalla tahdilla ja palaudutaan sopivissa määrissä. Saatan myös joskus antaa kotitehtäviä, jotka vievät sinua eteenpäin tanssijana. Tärkeintä on tietenkin löytää itsellesi uusi energinen ja hauska harrastus. Kannustan oppilaita tutustumaan omaan kehoon, liikkumiseen ja kuka sinä olet tanssijana. Pääset taatusti haastamaan itseäsi.

Street – Street-tunneilla pääset tutustumaan eri katutanssilajeihin. Pääpaino tyylisuunnassa pysyttelee hiphopissa, mutta tunneilla käytetään elementtejä myös muista katutanssilajeista. Tykkään myös yhdistellä nykytanssia ja hiphoppia keskenään, joten nykytanssi saattaa välillä vilahtaa tunneilla. Harjoittelemme tunneilla hiphopin perustekniikkaa, askelia ja koreografiaa.

Tunneille mukaan tarvitset joustavat housut, lenkkarit ja juomapullon. Tavarat jotka eivät ole pakollisia, mutta eivät tanssijan laukun sisältöä pahenna ovat: polvisuojat, hikipyyhe ja vihko."

ANTTI GREIJUS

Kahvakuulaharjoittelu torstaisin

"Moi! Olen vuodesta 2004 ohjannut liikuntaa eri muodoissa, eri ikäisille. Ohjaustyylini on innostava ja positiivinen ja mahdollistan jokaiselle harjoittelun omalla kunto- ja/tai tavoitetasollaan. Mahdollisuus on myös saada tunnista paljon irti - hikoiluhan kuuluu hyvään harjoitteluun. Tuntien sisällöt vaihtuvat säännöllisesti, jotta harjoittelusta saa mahdollisimman paljon irti ja motivaatio treenaamiseen pysyy korkealla.

Kahvakuulaharjoittelu on hyvin monipuolista ja tehokasta, ja siinä pystyy harjoittamaan omaa lihas-, voima-, kestävyys- ja tasapainokuntoaan toiminnallisilla harjoitteilla, tai vaikka ihan keskitetysti tiettyä kehon aluetta huomioiden. Mahdollisuudet ovat rajattomat!


Tule mukaan iloiseen porukkaan, hyvällä sykkeellä!"

HANNA SAVOLAINEN

Tempoa tenaviin ja muskarit

"Hei! Olen jouluna 2015 valmistunut musiikkipedagogi (AMK), erikoistumisalanani varhaisiän musiikkikasvatus. Ensimmäiset kokemukseni muskarien ohjaamisesta olen saanut opiskelujen yhteydessä vuonna 2011 ja siitä lähtien olen ohjannut muskareita sekä opiskelun, että työn merkeissä. Lisäksi keväällä 2016 suoritin Suomen Nuorisoseurojen Tempoa Tenaviin! -ohjaajakoulutuksen. Oma musiikkiharrastukseni on jatkunut lähes koko elämäni; aloin laulamaan ennen kuin osasin puhua, kävin itse alle kouluikäisenä muskarissa, pianotunnit aloitin 5-vuotiaana ja viulutunnit 6-vuotiaana. Lähes koko ala-asteiän lauloin musiikkiopiston kuorossa ja 15-vuotiaana vaihdoin viulutunnit pop/jazz-laulutunteihin. Ammattiin opiskellessani kävin myös pienkanteletunneilla ja olen itsenäisesti tutustunut myös ukulelen ja kitaran soittoon. Olen kymmenen ihanan lapsen täti ja taaperon äiti itsekin, joten lasten kanssa toimiminen on minulle varsin tuttua ja luontevaa!

Varhaisiän musiikkikasvatus, tuttavallisemmin muskari, on tavoitteellista musiikinopetusta, joka on suunnattu alle kouluikäisille lapsille. Muskarissa lapsen kehityksen eri osa-alueita (musiikillinen, sosiaalis-emotionaalinen, kognitiivinen, psykomotorinen ja esteettinen) tuetaan musiikillisen toiminnan avulla. Samalla lapsi tutustuu musiikin maailmaan ja sen elementteihin, sekä oppii ilmaisemaan itseään musiikin avulla. Muskarissa musiikki yhdistetään myös muihin taiteisiin: kuvataiteeseen, kirjallisuuteen ja liikeilmaisuun.

Sisarusmuskarissa tutustutaan musiikkiin lapsille sopivin menetelmin, eli laulaen, liikkuen, lorutellen ja soittaen. Nimensä mukaisesti ryhmään voivat osallistua leikki-ikäiset sisarukset yhdessä aikuisen kanssa.

Tempoa Tenaviin! -toiminta on Suomen Nuorisoseurojen oma tuotemerkki, jonka alla toteutetaan musiikkiliikuntatoimintaa vanhempi-lapsi-ryhmissä. Toiminnan tavoitteena on lisätä aikuisen ja lapsen välistä vuorovaikutusta, sekä tukea lapsen kokonaisvaltaista kehitystä musiikin ja liikunnan keinoin.

Opettajana tahdon antaa paljon uusia virikkeitä, sekä yrittämisen ja onnistumisen kokemuksia niin lapsille kuin aikuisille. Lisätietoa: http://www.vamory.fi/mita.php"

JAANA HOTI

Jooga-Mix torstaisin

"Olen aina ollut aktiivinen liikkuja. Joogan löysin lähes nelikymppisenä ja olen sittemmin käynyt RYT 200 (registred yoga teacher) -koulutuksen. Tunteja olen ohjannut säännöllisesti jo useita vuosia. Olen myös sertifioitu TRE- ohjaaja (Tension&Trauma Release Exercise), ja mm. kahvakuulasta on tullut lempilajini pehmeämpien harjoitteiden vastapainoksi ja niitä täydentämään.
Haluan tunneilleni turvallisen, lämpimän ja rennon ilmapiirin, jonne kuka tahansa on tervetullut. Jokainen harjoittelee itselleen omien voimavarojensa ja rajojensa mukaan kuitenkaan löysäilemättä. Oman kehon ja mielen rajoihin tutustuminen tuo onnistumisia! Armollisuus ja itsensä hyväksyminen ovat läsnä myös. Harjoitukseen tulee saada sisäistä iloa ja hyvä fiilis!
Jooga-Mix-tunti muodostuu eri joogatyylien yhdistelystä (hathaa, astanga, flow, yin). Lämmittelyn jälkeen seuraa dynaamisempi vahvistava osa, josta rauhoitumme loppuliikkeisiin ja loppurentoutukseen. Erityisesti kauden alussa kiinnitämme huomion kehon linjauksiin, jotta harjoitus on kaikille turvallinen."

Kuvateksti

JENNA IHALAINEN

Valokuvauskerho torstaisin

"Hei! Olen Jenna Ihalainen ja rakastan kuvataidetta, erityisesti nykytaide ja tämän hetkinen ympäröivä visuaalinen kuvakulttuurimme innostaa minua. Koulutukseltani olen kuvataideopettaja (TaM) ja tällä hetkellä toimin päätyössäni taidepedagogina varhaiskasvatuksessa. Olen opiskellut ennen yliopistotutkintoani myös kuva-artesaaniksi, suuntautumisena kuva- ja mediataide. Olen työskennellyt lasten ja nuorten parissa perusopetuksessa, varhaiskasvatuksessa, vapaansivistystyön puolella, taidekasvatusprojekteissa sekä kerho-ohjaajana. Vapaa-aikanani innostun taidenäyttelyistä, maalaamisesta, valokuvaamisesta ja elokuvista. Haluan innostaa lapsia ja nuoria kuvan tekemisen pariin niin perinteisillä kuin uudemmillakin menetelmillä.

Valokuvauskerho

Haluatko tulla vielä paremmaksi kuvaajaksi? Valokuvauskerhossa opetellaan kuvaamaan erilaisia teemoja ja tarinallisuutta hyödyntäen muun muassa omakuvia, erilaisia muotokuvia, mainoskuvia sekä surrealistisia/fantasiakuvia. Perehdymme valokuvan sommitteluun, valotukseen ja tarkennukseen. Otamme haltuun kuvanmuokkauksen perusteita: rajaukset, kontrasti, värien säätö, erilaiset filtterit.

Valokuvauskerhossa osallistujat kuvaavat ja muokkaavat kuviaan omilla laitteillaan (kännykät, tabletit, digikamerat). Kerhossa voidaan tutustua myös valokuvataiteilijoihin ja heidän tapoihinsa valokuvata osallistujien sitä toivoessa. Tutustumme myös tämän hetken kovimpiin ja inspiroiviin instagram-/blogikuvaajiin. Osallistujille luodaan yhteinen Instagram-tili, jonne kaikki saavat ladata ottamiaan valokuvia. Kerhossa tehdään pienempiä harjoituksia ja lopuksi koostamme parhaista kuvistamme valokuvanäyttelyn. Kerhossa pääset tutustumaan myös Instamix-kameralla kuvaamiseen. Osallistujien toiveet huomioiden, kerhossa on mahdollisuus myös videokuvaukseen sekä animoinnin ja editoinnin perusteisiin."

KAIJA RÄTY

Itämainen tanssi perjantaisin

"Olen suorittanut Diplomin Itämaisessa tanssissa Kairossa, Egyptissä. Olen opiskellut siellä itämaisia tansseja noin 25 vuoden aikana yhteensä 57 kertaa. Opetan jälleen joka pe klo 19.30-20.30 Siltamäen Nuorisoseuralla. Tämä tanssi sopii kaikenikäisille. Tuntini ovat erittäin pehmeää ja terveellistä tanssiliikuntaa nivelille ja lihaksille. Perjantain tunneilla on alussa lämmittely ja lopuksi venyttelyliikkeet. Tunnin aikana tehdään mm. seuraavanlaisia hellävaraisia liikesarjoja: pään, käsien, vartalon ja jalkojen käyttö; ympyrät/kahdeksikot lantioilla ja sormien pyörittely; naisten terveellinen ryhtiasento sekä esim. "kamelit vatsalla ja lantioilla"/selälle erittäin terveellinen liikesarja.
Olen opettanut Siltamäessä jo n. 10 vuotta, ja minulla on jo 26 vuotta ollut oma tanssikoulu, Let's Dance, Lönnrotinkadulla. Opetan myös hyvinvointia - ja mielen terveyttä. Taustalla on sairaanhoidollinen tutkinto vuodelta 1975. Olen työskennellyt HYKS:ssä 25 vuotta. Sen jälkeen olen opiskellut eri maiden tansseja 67:ssä eri maassa. Lisäksi teen tanssiteatteria ja opintomatkoja maailmalle. Espan lavashow minulla on joka heinäkuu, ja tanssileiri Lepolassa joka kesä-heinäkuussa."

KATI LESKINEN

Kuvataidekerho keskiviikkoisin

"Moikka, minun nimeni on Kati! Olen 29-vuotias kuvataiteilija ja kuvataidekasvatuksen opiskelija Vantaalta. Olen aloittanut kuvataiteen harrastamisen Vantaan Mikkolan nutalta jo 9-vuotiaana, siitä Vantaan kuvataidekouluun, ja lopulta päädyin Lappiin opiskelemaan kuvisopeksi. Kuvataiteista piirtäminen ja maalaaminen ovat olleet aina suosikkejani, lisäksi valokuvaus todella mukavaa. Tässä kuviskerhossa ei tarvita osata vielä mitään, vaan harjoitellaan yhdessä, kuinka materiaaleja käytetään ja mitä niillä oikein tehdään. Kuuntelen tarkalla korvalla kerholaisten mieltymyksiä ja mitä halutaan oppia. Kuvataidekerhossani on tarkoitus heittää ”minä en osaa” -mantra romukoppaan ja pitää hauskaa!

Tervetuloa kuvien kiehtovaan maailmaan!"

KIRSI MATTSSON

Chiball maanantaisin

"Olen ohjannut erilaisia tanssi- ja liikuntatunteja päätoimisena vuodesta 2006 lähtien eri ikäryhmille. Entisenä tanssiurheilijana kehoa ja mieltä hoitavat lajit ovat aina olleet kiinnostukseni kohteita, ja olen kouluttautunut ChiBall-, Asahi-, Pilates- ja Joogaohjaajaksi. ChiBall on australialaisen Monica Lindforsin 1990-luvulla kehittämä liikuntamuoto, jossa yhdistyvät perinteinen kiinalainen lääketiede, Taiji, jooga, Pilate, Feldenkrais ja syvärentoutus. ChiBall-tuntiin kuuluu myös aerobic-tyylinen tanssillisempi osuus. Suomessa ChiBallia on voinut harrastaa vuodesta 2002, Siltamäessä jo muutamien vuosien ajan. ChiBall-tunnilla liikutaan paljain jaloin tai sukkasillaan pienen aromapallon kanssa, joka ohjaa kehon liikeratoja. Pallo valitaan värin ja tuoksun perusteella oman sen hetkisen mielialan mukaan. Tunnin ohjelma noudattaa vuodenaikojen vaihtelua. Kesällä liikunta on energisempää ja talvella rauhallisempaa. ChiBallin perusideana on saada mieli irtautumaan ajatuksista ja saada kokemus mielen ja kehon saumattomasta yhteistyöstä. Osallistujan ei kuitenkaan ole välttämättä oltava kiinnostunut lajin henkisestä puolesta. ChiBall on helppoa ja sen harrastaminen sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille henkilöille. ChiBallissa yhdistyvät sen osa-alueista saatavat hyödyt: se parantaa voimaa, tasapainoa, liikkuvuutta ja keskikehon hallintaa, virittää kehon energiaratoja, lisää kehontuntemusta sekä rentouttaa. Rauhoitu ja kuule oman kehosi ääntä!"


LINDA LUUMI

DanceBoxing maanantaisin

"Hei! Olen ohjannut erilaisia jumppia ympäri pääkaupunkiseutua vuodesta 2004, mm. kehonhallintaa, cyklingiä ja vesijumppaa.

DanceBoxing on hikinen ja hauska tunti, jossa saa varmasti hien pintaan. Tunnilla käydään läpi lyhyitä koreografioita tanssin ja pilateksen maailmasta, ja nostetaan sykettä intensiivisillä nyrkkeilyosuuksilla. Aiempaa kokemusta ei tarvita, ja tuntien eri liikuntaosuuksia yhdistelevä perusrakenne pysyy kauden aikana samanlaisena. Tunnilla ei tarvitse pitää kenkiä, ainoastaan juomapullo ja hikipyyhe mukaan! DanceBoxing-tunnin motto on: Hiki virtaa, hymyissä suin! Iloinen mieli taattu tunnin jälkeen.

Tervetuloa kokeilemaan!”

MARI SAINIO

Show-tanssi maanantaisin

"Rakastan tanssia! Olen tanssinut ammatikseni Step Upissa aikoinaan useita vuosia, ja nyt opetan lapsia ja aikuisia tanssin maailmassa. Lähinnä sydäntäni ovat Show-tanssi, Funk, lattari ja Zumba-tunnit. Aloitin discotanssin opettamisen SIltamäen Nuorisoseuralla 15-vuotiaana ja meillä olikin upea, esiintyvä ryhmä :). Elämä vei moneen eri suuntaan, mutta halusin palata juurilleni, ja nyt opetan lapsille Show-tanssia Nuorisoseuralla jälleen. Ryhmilläni on erityinen paikka sydämessäni, sillä ne ovat ainoat lapsiryhmät, joita tällä hetkellä opetan. Show-tanssi on esittävää tanssia, joka voi olla mitä tanssilajia tahansa. Pääpaino on tanssista nauttimisessa ja esiintymisen salojen opettelussa. Suurimmaksi osaksi harjoittelemme koreografioita tämän päivän biiseihin, joita nuoret muutenkin kuuntelevat.

Marin ensimmäiseen ryhmään (klo 15.00-15.45) toivotaan alakoulun ensimmäisten vuosien lapsia, ja jälkimmäiseen (klo 15.45- 16.30) vitos-kutosluokkalaisia sekä yläasteikäisiäkin."

MARIKA LINDROTH

Koululaisten joogat torstaisin

"Hei! Olen käynyt sertifioidun joogaopettajan RYT 200-koulutuksen Helsingissä. Terveys, ravinto, liikkuminen, kehon huolto, sekä kehotietoisuus ovat aina kiinnostaneet minua. Tykkään opettaa joogaa lempeyden ja ilon kautta. Minulle on tärkeää tukea lasten ja nuorten kehitystä, ja jooga on mainio tapa tuoda vastapainoa nykymaailman haasteille, kuten hektisyydelle ja aistien jatkuville ärsykkeille.

Jooga kehittää voimaa, liikkuvuutta ja tasapainoa, sekä huoltaa kehoa ja mieltä. Yhdistämme tunnilla liikettä eri tavoin: lämmitellen, jooga-asanoita tehden sekä rentoutuen, leikkiä unohtamatta. Musiikki on myös usein osana tuntia. Teemme kehoa vahvistavia ja avaavia liikkeitä, ja tunti päättyy erilaisiin rentoutusharjoituksiin. Tunnilla opetellaan rentoutumiseen johtavan tien alkeita, kehotuntemusta sekä läsnäoloa, joita tekemällä lapsi/nuori oppii tapoja keskittyä, rauhoittua ja rentoutua. Joogasta on hyötyä maton ulkopuolellakin vaikuttaen suotuisasti muun muassa unen laatuun, sekä stressin ja koulupaineiden sietämiseen. Tunnilla liikutaan kehoa kunnioittaen ja kuunnellen mukavassa, hyväksyvässä ja rennossa ilmapiirissä."

MASI SAURÉN

Break-tanssi ja hip hop maanantaisin

"Olen helsinkiläinen tanssija, tanssinohjaaja ja koreografi. Aloitin urani Stepupissa 10-vuotiaana showtanssilla, jazztanssilla sekä breakdancella. Noina vuosina esiinnyin aktiivisesti Stepup Kidsien riveissä mm. tanssimalla kesäisin Silja Euroopalla Stepupin laivashowssa.

Olen kilpaillut menestyksekkäästi sekä street-tanssissa, sekä discotanssissa ja breakdancessa. Olen mm. vuoden 2002 breakdancen juniorien Suomen mestari ja hip hopin hopeamitalisti, disco duon hopeamitalisti ja duo hip hopin pronssimitalisti.

Vuonna 2001 löysin rock'n swingtanssit ja niistä etenkin boogie woogien, jossa olen kilpaillut myös saavuttaen menestystä niin Suomessa kuin ulkomailla. Olen boogie woogien nelinkertainen Suomen mestari sekä Lindy Hopin Suomen mestari vuosina 2015 ja 2016. Olen saavuttanut myös kaksi PM-mitalia sekä useita finaalisijoituksia ulkomaan kisoissa sekä kaksi kolmatta sijaa.

Kilpailen edelleen sekä esiinnyn paljon ja teen koreografioita erilaisille ryhmille mm. Kulkuriteatterille.

Opettajana olen kannustava ja tunneillani pidetään hauskaa."

PAULI HATAKKA

Iltajooga keskiviikkoisin

"Olen helsinkiläinen pitkän linjan joogaohjaaja, jonka tunnit sopivat kaikille. Venytellään, rentoudutaan, keskitytään omaan itseen ja oman tien löytämiseen."PIRITA LAIHO

Aikuisten kansantanssi sunnuntaisin

"Hei, olen Pirita ja ohjaan aikuisten kansantanssia Siltamäessä. Kansantanssin ohjaamista olen harrastanut vuodesta 1989 ja se on minulle erittäin mieluinen harrastus. Aloitin itse tanssimisen 3-vuotaana, mutta kansantanssi on siitä kivaa, että sen voi aloittaa koska tahansa. Töissä olen Stadin Nuorisoseuroissa ja sitä myöten nuorisoseuratoiminta on lähellä sydäntäni.

Aikuisten kansantanssi on hauskaa yhdessäoloa tanssien. Kahden tunnin aikana tanssimme suomen eri perinnealueiden tansseja, nauramme paljon ja juomme kahvit. Aikaisempaa tanssiharrastusta ei tarvita, vaan ryhmään voi tulla kokeilemaan, miten tanssijalka kulkee. Ryhmään toivotaan tultavan pareittain ja ryhmässä harjoitellaan oman parin kanssa. Tule rohkeasti kokeilemaan, mitä on suomalainen kansantanssi."

Kuvaaja: Laura Tauriainen

RIINA HOSIO

Lastentanssiryhmät tiistaisin

"Olen rovaniemeläislähtöinen tanssialan perustutkinnosta valmistunut tanssija ja tanssinopettaja (AMK). Omana johtoajatuksenani tanssin parissa pidän ajatusta "tanssi tasa-arvoisesti kaikille". Tanssin kuuluu olla kaikille saatavilla ikään, maantietelliseen sijaintiin, varallisuuteen, sosiaaliseen statukseen tai sukupuoleen katsomatta. Ihmisten välisissä kohtaamisissa arvostan eniten valoa, mahdollisuuksien näkemistä ja kannustamista. Aito vuorovaikutustilanne syntyy hyväksyvästä kohtaamisesta ja yhteisestä luottamuksesta. Toimin tanssin tuntiopettajana kansantanssin parissa useissa nuorisoseuroissa ja yhdistyksissä Helsingissä. Opetustehtävien lisäksi työskentelen assistenttina FolkJam-tanssiliikuntamuodon parissa sekä koulutussihteerinä KiddieJam-hankkeella. Olen Tanssiteatteri Hämyn kannatus ry:n puheenjohtaja. Hämyn lisäksi olen toiminut tanssijana mm. Rovaniemen teatterilla sekä lukuisissa koreografioissa tanssinopettajaopintojeni aikana.

Lasten tanssi 1 -ryhmässä päätavoitteena on motoristen ja musiikillisten valmiuksien kehittäminen myöhempää tanssinharrastamista varten. Lapsi perehtyy mm. suomalaiseen leikki-, loru- ja lauluperinteeseen sekä oppii lapsille tarkoitettuja tansseja ja niissä esiintyvää perusliikekieltä ja tanssitekniikkaa. Lapsen itsetunto, myönteinen minäkuva ja liikunnallisuus kehittyvät. Toiminnassa korostetaan lapsen luovuutta ja opetellaan pari- ja ryhmätyöskentelytaitoja. 6-9-vuotiaiden lasten tanssi 2 -ryhmässä päätavoitteena on motoristen ja musiikillisten valmiuksien kehittäminen toiminnallisten leikki-, laulu- ja tanssikokemusten avulla. Lapsi harjoittelee helppoja kansantansseja, tanssisommitelmia, loru- ja laululeikkejä. Tanssia harjoitellaan monipuolisesti ja toiminnassa korostetaan lapsen luovuutta ja eläytymistä mm. yhdistämällä kansantanssin opiskeluun luovaa tanssia. Huomiota kiinnitetään aiempaa enemmän tekniseen täsmällisyyteen sekä tanssijan ryhdikkääseen olemukseen."

SANNA HEMMILÄ

Laulukuoro lahjomattomat tiistaisin

"Hei! Olen Sanna Hemmilä, SiNulainen jo 80-luvun alusta alkaen. Lapsuuden tanhu-harrastus on vaihtunut vuosien saatossa musiikin tekemiseen. Nuorisoseurassa olen ohjannut muskareita useiden vuosien ajan, mutta nyt ohjaan aikuisille suunnattua ja tarkoitettua laulukuoroa, johon ovat tervetulleita kaikki laulamisesta kiinnostuneet. Koulutukseltani olen musiikkiin suuntautunut erityisluokanopettaja ja päätyössäni opetan muiden aineiden ohella musiikkia useita tunteja viikossa peruskouluikäisille lapsille ja nuorille. Vapaa-ajalla harrastan rytmiikkaa, laulamista ja soittamista ja nautin erityisesti konserteissa käymisestä ja matkustamisesta. Jo viidettä vuotta tiistai-iltaisin musiikkia yhdessä tekevä iloinen aikuisporukka, työnimeltään "Lahjomattomien laulukuoro" etsii mukaansa lisää 'muusikoita'. Tunnin mittaiset kuorokerrat koostuvat yhdessä laulamisesta, soittamisesta, rytmittelystä ja nauramisesta! Laulut kuoroon valitaan kuorolaisten toiveiden mukaisesti ja niitä säestellään ja rytmitellään laulun ohella oman kehon ja erilaisten rytmisoittimien avulla. Laulu- tai soittotaitoa tai aikaisempia musiikkiopintoja et tarvitse, mikäli mielit mukaan. Sen sijaan rohkeaa asennetta uuden kokeiluun sekä iloa ja uskallusta tarvitaan hiukan. Ajatuksella "musiikki on iloinen ja voimaannuttava asia" lähdetään jälleen kohti vuoden vaihdetta tiistaisin Nuorisoseuran kerhotilassa. Tervetuloa yhdessä laulamaan ja nauttimaan musiikista!"


SINI MURTO

Lavis-lavatanssijumppa

"Hei kaikki! Nimeni on Sini. Olen ohjannut erilaisia ryhmäliikuntatunteja vuodesta 2005 päätyöni ohella. Nautin ryhmäliikuntatuntien ohjaamisesta suunnattomasti. Se onkin syy siihen miksi olen halunnut ohjata vuodesta toiseen eikä loppua ainakaan vielä näy. Tervetuloa tunnilleni!"

Lavis-lavatanssijumppa on uusi hauska, helppo ja hikinen liikuntamuoto, joka perustuu lavatanssiaskeleiden ja
jumpan välimuotoon. Lavista tanssitaan yksin, joten ei ole vaaraa että kukaan talloo varpaille. Tunnilla tanssitaan tuttuja lavatanssilajeja kuten humppa, jenkka, rock/jive, cha cha ja samba. Tunnilla jopa opit eri lavatanssiaskeleiden perusteita kuntoilun ohella.

SINIKKA PUTKONEN

Golden Age Club torstaisin

"Olen Sinikka Putkonen, seuran yksi perustajista ja montaa ryhmää 38
vuoden aikana ohjannut. Mutta aika aikaa kutakin, nyt golden age club
on se, josta kannan vetovastuuta. Torstain kokoontumisissa on hieno,
yhdessä mietitty toimintasuunnitelma: kerran kuussa käsitöitä, kerran
kuussa pelataan, kerran kuussa jotain ajankohtaissta (joulumuistot,
Rubebergin päivän aikaan jotain siihen liittyvää, vappuna työväen
lauluja kera siman ja tippaleivän jne) ja kerran kuussa käydään läpi
sairaudet (tai muut jutut). Joka kerta meillä on alussa hieman liikuntaa jos niin päätetään. Joka tapaaminen on teehetki kera pienen syötävän euron per kerta."


SIRPA KUOSMANEN

Hyvinvointia joogan avulla tiistaisin

"Filosofian maisteri, Jooga- ja meditaatio-opettaja (Skandinaavinen Jooga- ja Meditaatiokoulu 1993-1999), Sertifioitu Iyengarjoogan opettaja 2008-2014

Olen toiminut kokopäiväisenä joogan opettajana vuodesta 1993 Ruotsissa, Tanskassa, Saksassa ja Suomessa. Oppilaskirjo vauvasta vaariin.

Jooga soveltuu kaikenikäislle ja -kuntoisille, jotka haluavat ylläpitää ja parantaa liikkuvuutta, tasapainoa ja lihaskuntoa. Harjoitukset ovat yksinkertaisia ja tehokkaita. Käytämme lisäksi apuvälineitä kuten vöitä, palikoita ja seinää niin että kaikki pystyvät tekemään harjoitukset oman fyysisen kuntonsa mukaisesti. Palauttavat liikkeet puolestaan auttavat kehoa ja mieltä rentoutumaan."

TIINA LINDFORS

Sambic® keskiviikkoisin

"Tanssillinen, sopivasti sporttinen Sambic–liikuntatuote vie osallistujat monipuolisten brasilialaisten tanssien maailmaan! Reippailla tunneilla kohotat kuntoa, lisäät lantion liikkuvuutta ja nautit ihanasta musiikista! www.sambic.com"

ULLAMARJUT BRUUN-LEKMAN

Kädentaitokerho tiistaisin

"Hei! Olen Ullamarjut (Ultsi) - käsillä tekemistä ja kuvataiteita rakastava erkkaope. Siksipä koulussakin opetettaviin aineisiini kuuluvat myös ala-asteen puutyöt ja kuvataide. Vapaa-aikanakin kaikenlainen näprääminen kiinnostaa ja saa innostumaan. Askartelu-/kädentaitokerhon ohjelma muotoutuu ikäryhmän ja toiveiden mukaan. Kaikenlaista käsillä tekemistä ja kuvataidetta eri materiaaleja (paperi, savi, huovutusvilla, puu, luonnon-materiaalit jne.) käyttäen. Tavoitteena löytää luomisen riemu ja nauttia itsetehdystä!"