Ohjaaja- ja tuntikuvaukset

ANNE-KATARIINA PÄÄKKÖNEN

Luova lava lapsille -teatterikerho alakouluikäisille maanantaisin klo 15.00-16.00 (alkaa 2.9. Yht. 12 krt)

"Iloa, intoa, säpinää ja sähinää! Haluan löytää kaikista harrastajista heidän vahvuuksiaan ja taiteellisia kykyjään. Tavoitteenani on kannustaa, kehua sekä innostaa lapsia ja nuoria teatteritoiminnassa. Päämääräni on myös motivoida heidät erilaisiin lasten ja nuorten teatteriesiintymisiin, jotta he saisivat esiintymiskokemusta ja varmuutta ilmaisuun - elämyksiä unohtamatta.

Koulutustaustaltani olen kulttuurituottaja (AMK 2011), harrastajateatteriohjaaja (1997), taide- ja mediapajaohjaaja (1996), ja olen suorittanut teatterialan ammattitutkinto-opintoja. Minulla on kokemusta eri-ikäisten lasten ja nuorten teatteriryhmien ohjauksesta vuodesta 1997 alkaen, teatteriproduktioiden talouden ja sisällön tuottamisesta sekä bänditoiminnassa mukana oloa solistin sekä tuottajan rooleissa.

Musiikkia, teatteria ja yhteistä iloa – lasten omaa luovuutta! Luova lava lapsille -kerhossa toimintaa saa kokeilla innostavassa ohjauksessa. Kerhojen ohjelmassa on musiikin, teatterin ja kädentaitojen työpajoja sekä lasten omien luovien ideoiden toteuttamista. Toiminta huipentuu lasten oman esityksen valmistamiseen."

Kuvassa hahmot Zeppe-susi ja Kettu Mielevä sulassa sovussa :-).

HANNA PORTHÉN

Lasten ja nuorten joogatunnit keskiviikkoisin klo 15.00-15.45 ja 16.00-17.00 (alkaa 4.9. Yht. 12 krt)

"Hei! Olen Seasonal Yoga-RYT200 -joogaohjaaja ja energiahoitaja. Valmistuin joogaopettajaksi syksyllä 2017 ja myöhemmin myös lasten joogaohjaajaksi (barnyoga).

Joogapolkuni on sisältänyt monenlaisia vaiheita, tunteita ja kasvamista. Jo ensimmäisellä joogakurssillani minulle tuli lämmin ja hyvä olo, tunsin tulleeni kotiin. Kaipaukseni syvempään yhteyteen joogan ja sisimpäni kanssa vei lopulta minut joogaohjaaja-koulutukseen ja irroitti minut aiemmasta akateemisesta ammattistani lakinaisena, oikeustieteiden maisterina. Päätös tuntui ja tuntuu oikealle ja hyvälle. Sydän laajenee.

Teen joogaopettajan, lauluntekijän, laulajan ja energiahoitajan työtä. Jokainen päivä on oppimista. Jokainen hetki, niin kuin jokainen joogatuntikin on mahdollisuus lempeydelle, armolle ja rakkaudelle.

Tunneillani käytän eteerisiä öljyjä tukemaan harjoitusta ja rentoutusta.

Lasten jooga ala-asteikäisille:

Lasten joogassa liikutaan ja ennen kaikkea rentoudutaan ilon ja sadun kautta arjen kiireiden keskellä. Teemme keskittymiskykyä parantavia ja rentouttavia hengitysharjoituksia, lempeää ja helppoa liikettä sekä harjoittelemme oman kehon kuuntelemista, rauhoittumista ja rentoutumista.

Tunti alkaa lyhyellä hengitysharjoituksella. Sen jälkeen lämmitellään, tehdään lempeitä joogaliikkeillä ja päätetään rentoutukseen.

Omalla joogamatolla saa liikkua ja rentoutua ilman huolta, ihan kaikessa rauhassa. Jooga voi olla lapsen ensimmäinen liikuntaharrastus tai tukea muiden lajien harrastamista. Tunti sopii kaikille ja jokainen lapsi on omana itsenään lämpimästi tervetullut.

Varaa oma viltti ja villasukat mukaan :-).

Yläaste- ja lukioikäisten jooga:

Nuorten maailmassa on tänä päivänä valitettavan paljon ärsykkeitä, suorittamista ja kiirettä. Joogassa saadaan työkaluja oman kehon huollon lisäksi mielen hallintaan ja rentoutumiseen.

Jooga kehittää voimaa, liikkuvuutta ja tasapainoa. Joogaharjoitus opettaa tuntemaan omaa kehoa lisäten itsetuntemusta, vaikuttaen myönteisesti itsetuntoon, rauhoittaen mieltä ja vahvistaen keskittymiskykyä sekä kykyä rentoutua. Joogasta nuori saa työkaluja oman elämän ja kiireen hallintaan, parempaan uneen ja paineensietokykyyn. Vain rento mieli on myös aidosti luova.

Nuorten jooga on n. 12-18 vuotiaille sopiva joogatunti. Tunti alkaa hengitysharjoituksella, sitten lämmitellään kehoa, tehdään vahvistavia jooga-asentoja ja tunti päätetään rentoutukseen. Tunnilla liikutaan omaa kehoa kuunnellen, rennossa ja hyväksyvässä ilmapiirissä.

Varaa oma viltti ja villasukat mukaan :-)."

JAANA HOTI (Jaana 'virkavapaalla' syksyn 2024)

Jooga-Mix torstaisin

"Aloitin joogan vuonna 2007 ja olen ohjannut joogaa vuodesta 2014. Joogatieni alkoi astangajoogasta ja myöhemmin innostuin yinjoogasta. Näitä molempia olen myös ohjannut. Iyengarjoogaa harrastin jonkin aikaa. Hot-, hatha-ja vinyasajoogaa olen myös ohjannut. Myöhemmin kiinnostuin myös Katonah-joogasta ja kouluttauduin SUP joogaohjaajaksi.
Joogassa kiehtoo itsestä oppiminen harjoituksen aikana. Lisäksi lajista riippuen voi leikitellä voimalla ja liikkuvuudella. Hengitysharjoitukset ja mielen rauhoittaminen kulkevat aina yhdessä kehollisen harjoituksen kanssa, vaikka toki niitä voi harjoittaa erikseenkin.
Joogan sopivuus jokaiselle on ohjaajan tehtävä. Jooga on mitä parhaimmissa määrin soveltavaa liikuntaa.
Olen myös sertifioitu TRE-ohjaaja (Tension, Stress & Trauma Release Exercise). Sitäkin olen ohjannut useamman vuoden ajan.
Toivottavasti nähdään tunnillani :-)!

Jooga-Mix on yhdistelmä eri joogatyyleistä. Tunnilla tehdään dynaamisempaa joogaa, jossa lihakset joutuvat töihin, mutta hiljennymme myös vastaanottamaan mielen ja kehon viestejä staattisemmissa yinjoogan asanoissa. Mukana on myös hengitysharjoituksia. Jooga-Mix harjoitus vahvistaa ja lisää liikkuvuutta. Tunti päättyy rentoutukseen."

JUTTA KONTTO

Keskiviikkoillan jooga aikuisille klo 19.00-20.15 (alkaa 4.9. Yht. 12 krt)

"Uteliaisuuteni joogaa kohtaan heräsi astangajoogan kautta, sittemmin löysin fow-, air- ja yin-joogan. Joogaharjoitus tuo minulle tasapainoa joskus yrittäjän stressaavaankin arkeen ja on enemmänkin henkireikä arjen pyörteissä, joten haluan jakaa tätä hyvää eteenpäin. Keväällä 2021 valmistuin joogaopettajaksi (VM250), lisäksi kouluttaudun ja opiskelen jatkuvasti lisää joogan saralla. Opettaminen alkoi heti valmistuttuani, sillä tiellä olen edelleenkin.

Harrastuksiini kuuluu joogan lisäksi: crossfit, macrame, palapelit, lenkkeily.

Opetustyylini on yhdistelmä sydämellistä läsnäoloa, leikkimielisyyttä ja napakkuutta. Rohkaisen jokaista haastamaan rajojaan sekä löytämään lempeyden itseä kohtaan, turvallisesti matolla.

Tunneillani sukelletaan syvälle itseemme ja tutkitaan uteliaana, kuinka hengitys, liike ja asana nousevat omasta kehosta.

Harjoituksen tarkoitus on, että jokainen oppii tuntemaan olonsa kotoisaksi omissa nahoissaan!

Levonjooga:

Tunnilla teemme rauhalliseen tahtiin helppoja asanoita joilla vahvistamme kehoa ja lisäämme liikkuvuutta. Lisäksi pysähdymme asanoihin pidemmäksi aikaa päästämään irti kaikesta turhasta kannattelusta.
Harjoituksella hoidetaan kehoa ja mieltä kokonaisvaltaisesti, ohjataan itsemme palautumisen tilaan. Tunnilla sinulla on lupa päästää irti kaikesta suorittamisesta, kääntyä sisäänpäin. Pysähtyä itsesi äärelle. Tunti on rauhallinen ja jopa meditatiivinen, teet siitä itsesi näköisen. Tunnille ovet kaiken tasoiset liikkujat tervetulleita."

KAISA KESKITALO

Muskarit keskiviikkoaamuisin ja torstai-iltaisin (alkaa 28. ja 29.8. Yht. 12 krt + joulujuhla)

"Tervetuloa Siltamäen Nuorisoseuran järjestämiin muskareihin, joita opetan keskiviikkoaamupäivisin ja torstai-iltaisin. Koulutustaustaltani olen laajasti pedagoginen: kaksi musiikkipedagogin tutkintoa Metropolia Ammattikorkeakoulusta (piano sekä varhaisiän musiikkikasvatus ja taiteen soveltava käyttö) sekä maisteriopinnot Sibelius-Akatemialla kirkkomusiikin osastolta (sisältyi mm. syventymiskohteena varhaisiän musiikkikasvatus).
Opetuskokemusta on kertynyt niin muskarin, kuoron, pianon kuin urkujenkin parissa. Opetinpa mitä tahansa näistä, oma kiinnostuksenkohteeni on erityisesti pienet lapset ja musiikin alkuopetus. Seurakuntatyön ansiosta olen päässyt toteuttamaan musiikkikasvatusta laajasti eri ikäisten parissa vaihtelevissa tilanteissa.
Minulla on usean vuoden kokemus muskarimaailmasta myös vanhemman näkökulmasta katsottuna. Tärkeintä muskareissani on turvallinen ilmapiiri, sillä se mahdollistaa ilon, onnistumisen ja oppimisen kokemukset. Perhemuskareissa haluan keskittyä vahvistamaan myös lapsen ja aikuisen välistä vuorovaikutusta.

Syksyllä 2024 on tarjolla kantelemuskari 5-6-vuotiaille ja leikkiryhmä 3-5-vuotiaille ilman vanhempia, sekä perhemuskareita eri ikäisille lapsille aikuisen kanssa (vauvat, taaperot, leikki-ikäiset). Sisarukset ovat tervetulleita mukaan. Iloisiin tapaamisiin muskareissa!

Muskari: Muskarissa toteutetaan suunnitelmallista varhaisiän musiikkikasvatusta vauvoista kouluikäisiin. Tunneilla tuetaan musiikillisen toiminnan avulla jokaisen lapsen kehityksen eri osa-alueita (musiikillinen, sosiaalis-emotionaalinen, kognitiivinen, psykomotorinen ja esteettinen). Muskareissa koetaan erilaisia musiikin elementtejä ja musiikkilajeja sekä opetellaan ilmaisemaan itseä musiikin avulla. Muskarin työtavat tulevat tunneilla monipuolisesti esille: mm. soittoa, laulua, leikkiä, loruilua, musiikkiliikuntaa, musiikin kuuntelua, improvisointia sekä taideintegraatiota (esim. piirtämistä).

Kantelemuskarissa tutut muskarin työtavat säilyvät osana toimintaa, mutta lisänä tutustumme soiton opettelun alkeisiin: 5-kielisen kanteleensoiton maailmaan. Tunnille vaaditaan mukaan oma kantele. Opettaja antaa neuvoa soittimen hankintaan."

KATRI LAAKSO

Kuntojumppa torstaisin klo 18.30-19.30 (alkaa 5.9. Yht. 12 krt + 1 näytetunti)

"Tunti aloitetaan lämmittelyliikkeiden jälkeen helpolla mutta tehokkaalla aerobisella liikunnalla (n. 25-30 min). Kun hiki on pinnassa ja lihakset lämpimät, jatketaan monipuolisella oman kehonpainon lihaskunto-osuudella (n. 25 min). Tunnin lopussa venytellään lyhyesti. Tunti soveltuu sekä miehille että naisille!"

KIRSI MATTSSON

ChiBall maanantaisin (alkaa 2.9. Yht. 12 krt)

"Olen ohjannut erilaisia tanssi- ja liikuntatunteja päätoimisena vuodesta 2006 lähtien eri ikäryhmille. Entisenä tanssiurheilijana kehoa ja mieltä hoitavat lajit ovat aina olleet kiinnostukseni kohteita, ja olen kouluttautunut ChiBall-, Asahi-, Pilates- ja Joogaohjaajaksi.

ChiBall on australialaisen Monica Lindforsin 1990-luvulla kehittämä liikuntamuoto, jossa yhdistyvät perinteinen kiinalainen lääketiede, Taiji, jooga, Pilates, Feldenkrais ja syvärentoutus. Suomessa ChiBallia on voinut harrastaa vuodesta 2002. ChiBall-tunnilla liikutaan paljain jaloin tai sukkasillaan pienen aromapallon kanssa, joka ohjaa kehon liikeratoja. Pallo valitaan värin ja tuoksun perusteella oman sen hetkisen mielialan mukaan. Tunnin ohjelma noudattaa vuodenaikojen vaihtelua. Kesällä liikunta on energisempää ja talvella rauhallisempaa. ChiBallin perusideana on saada mieli irtautumaan ajatuksista ja saada kokemus mielen ja kehon saumattomasta yhteistyöstä. ChiBall on helppoa ja sen harrastaminen sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille henkilöille. ChiBallissa yhdistyvät sen osa-alueista saatavat hyödyt: se parantaa voimaa, tasapainoa, liikkuvuutta ja keskikehon hallintaa, virittää kehon energiaratoja, lisää kehontuntemusta sekä rentouttaa. Rauhoitu ja kuule oman kehosi ääntä!"


MARI SAINIO

Show-tanssi maanantaisin klo 15.30-16.15 ja 16.25-17.10 sekä aikuisten kehonhuolto torstaisin klo 19.15-20.15 (alkaa 2.9. ja 5.9. Yht. 12 krt)

"Rakastan tanssia! Olen tanssinut ammatikseni Step Upissa aikoinaan useita vuosia, ja nyt opetan lapsia ja aikuisia tanssin maailmassa. Lähinnä sydäntäni ovat Show-tanssi, Funk, lattari ja Zumba-tunnit.

Show-tanssi:

Aloitin discotanssin opettamisen SIltamäen Nuorisoseuralla 15-vuotiaana ja meillä olikin upea, esiintyvä ryhmä :). Elämä vei moneen eri suuntaan, mutta halusin palata juurilleni, ja nyt opetan lapsille Show-tanssia Nuorisoseuralla jälleen. Ryhmilläni on erityinen paikka sydämessäni, sillä ne ovat ainoat lapsiryhmät, joita tällä hetkellä opetan. Show-tanssi on esittävää tanssia, joka voi olla mitä tanssilajia tahansa. Pääpaino on tanssista nauttimisessa ja esiintymisen salojen opettelussa. Suurimmaksi osaksi harjoittelemme koreografioita tämän päivän biiseihin, joita nuoret muutenkin kuuntelevat.

Kehonhuolto aikuisille:

Monipuolista kehonhuoltoa, jossa avataan kireitä lihaksia ja lihaskalvoja, avataan ryhtiä ja huolletaan selkärankaa. Erityisen suositeltava istumatyöntekijöille ja niska-selkäkivuista kärsiville."

MARIA KRESTJANOFF (Maria toistaiseksi opintovapaalla)

Vauva- ja taaperosirkus

"Hei, olen Maria Krestjanoff ja ammatiltani sirkusartisti, mutta tehnyt laaja-alaisesti töitä myös tanssin ja teatterin parissa. Olen paneutunut vauva- ja taaperosirkuksen saloihin vuodesta 2012 lähtien. Sain esikoiseni kesällä 2020 ja hän on kasvattanut ymmärrystäni pienen kanssa temppuilusta entisestään. Pihka pilikinttunen tulee olemaan myös mukanani ohjauksissa. Tavoitteeni on saada kaikille hyvä olo harrastaa, tukea vanhemman ja lapsen yhteyden vahvistamista sekä pitää tunnelma sopivan rentona, etteivät pienet kommelluksetkaan haittaa.

Vauvasirkus:
Vauvasirkuksessa tutustutaan uuteen tulokkaaseen lauluin, loruin ja sirkustekniikoin. Aikuiset pääsevät opettelemaan pienokaisen käsittelyä ja pyörittelyä. Samalla niin pienten kuin isojen tasapaino, koordinaatio, luottamus ja ymmärrys ympäröivästä maailmasta ja sen mahdollisuuksista kasvaa. Tunnilla edetään jokaisen taitotason ja uskalluksen mukaisesti. Mukaan mukavat vaatteet ja juomapullo.

Taaperosirkus:
Opetellaan liikkumaan ja temppuilemaan pienten tehopakkausten kanssa! Tutustutaan yhdessä pari-akrobatiaan ja sirkusvälineisiin. Tavoitteena on antaa ideoita myös kotona liikkumiseen ja sirkusteluun. Mukavaa yhdessä tekemistä, jossa huomaamatta aikuisten ja taaperoiden kunto ja taidot kasvaa. Tunnilla edetään jokaisen taitotason ja uskalluksen mukaisesti. Mukaan mukavat vaatteet ja juomapullo."


MARJA FRIMODIG

Askartelu- ja taidekerho 1-3-luokkalaisille tiistaisin klo 15.00-16.00 (alkaa 3.9. Yht. 12 krt)

”Olen Marja, kädentaidon ohjaaja ja innokas askartelija. Kokeilen mielelläni uusia juttuja ja ihailen kaikkea kädentaitoihin liittyvää. Kerhoissa tehdään eri materiaaleista kaikkea kivaa ja kekseliästä. Kädentaidon töissä parasta on se, että valmista sabluunaa ei ole vaan niissä voi jokainen laittaa oman luovuutensa valloilleen! Ideoin töitä yhdessä kerholaisten kanssa ja kierrätysmateriaaleja käytetään aina tilaisuuden tullen töissä mukana. Kerhojen tärkeimpänä ideana on päästä askartelemaan ja taiteilemaan luovasti kivassa porukassa yhdessä.”

ROSA LOHINIVA

Lastentanssi 1 ja 2 sekä esibaletti tiistaisin klo 16.00-16.45 sekä 17.20-18.00 ja 18.10-18.55 (alkaa 3.9. Yht. 12 krt + joulujuhla)

Lastentanssi 1 -ryhmässä (yli 3-vuotiaat) päätavoitteena on motoristen ja musiikillisten valmiuksien kehittäminen myöhempää tanssin harrastamista varten. Tunneilla lapsen minäkuva itsenäisenä toimijana sekä osana ryhmää kehittyy erilaisissa itsenäisissä, pari- ja ryhmätyöskentelyharjoitteissa. Lapsille ominainen luovuus on ylläpidettävä taito ja ilmaisua harjoittelemme monipuolisesti sosiaalisten taitojen ja esiintyjyyden näkökulmasta.

Lastentanssi 2 on n. yli 5-vuotiaille lapsille. Tässä ryhmässä edetään pidemmälle tanssiteknisissä asioissa kuten kehon asennoissa, linjoissa ja liikkuvuudessa. Entistä enemmän kiinnitämme huomiota tilaan, tasoihin ja dynamiikkaan, joita opimme huomioimaan ja sanallistamaan tekemisen ohessa. Toiminnassa huomioidaan lapsen kehityskaaren yleiset vaiheet ja yksilöllinen kehitys.

Esibaletti n. 5-6-vuotiaille:

Esibaletissa jatketaan tanssin perusteiden harjoittelua. Lisäksi aloitetaan tutustuminen baletin liikkeisiin ja perusasentoihin.
Tunnille tarvitset mukaan sisätossut, juomapullon ja mukavat vaatteet. Saa olla baletti-/tanssipuku. Hiukset pidetään mielellään kiinni.

SANNA HEMMILÄ

Laulukuoro Lahjomattomat tiistaisin klo 19.10-20.10 (alkaa 3.9. Yht. 12 krt)

"Hei! Olen Sanna Hemmilä, SiNulainen jo 80-luvun alusta alkaen. Lapsuuden tanhu-harrastus on vaihtunut vuosien saatossa musiikin tekemiseen. Nuorisoseurassa olen ohjannut muskareita useiden vuosien ajan, mutta nyt ohjaan aikuisille suunnattua ja tarkoitettua laulukuoroa, johon ovat tervetulleita kaikki laulamisesta kiinnostuneet.
Koulutukseltani olen musiikkiin suuntautunut erityisluokanopettaja ja päätyössäni opetan muiden aineiden ohella musiikkia useita tunteja viikossa peruskouluikäisille lapsille ja nuorille. Vapaa-ajalla harrastan rytmiikkaa, laulamista ja soittamista ja nautin erityisesti konserteissa käymisestä ja matkustamisesta.
Jo yli kymmenettä vuotta tiistai-iltaisin musiikkia yhdessä tekevä iloinen aikuisporukka, työnimeltään "Lahjomattomien laulukuoro" etsii mukaansa lisää 'muusikoita'. Tunnin mittaiset kuorokerrat koostuvat yhdessä laulamisesta, soittamisesta, rytmittelystä ja nauramisesta! Laulut kuoroon valitaan kuorolaisten toiveiden mukaisesti ja niitä säestellään ja rytmitellään laulun ohella oman kehon ja erilaisten rytmisoittimien avulla. Laulu- tai soittotaitoa tai aikaisempia musiikkiopintoja et tarvitse, mikäli mielit mukaan. Sen sijaan rohkeaa asennetta uuden kokeiluun sekä iloa ja uskallusta tarvitaan hiukan. Ajatuksella "musiikki on iloinen ja voimaannuttava asia" lähdetään jälleen kohti vuoden vaihdetta tiistaisin Nuorisoseuran kerhotilassa.
Tervetuloa yhdessä laulamaan ja nauttimaan musiikista!"


SIRPA KUOSMANEN

Torstai-illan jooga sekä hyvinvointia joogan avulla perjantaiaamuisin (alkaa 5. ja 6.9. Yht. 12 ja 13 krt)

"Filosofian maisteri, Jooga- ja meditaatio-opettaja (Skandinaavinen Jooga- ja Meditaatiokoulu 1993-1999), Sertifioitu Iyengarjoogan opettaja 2008-2014.

Olen toiminut kokopäiväisenä joogan opettajana vuodesta 1993 Ruotsissa, Tanskassa, Saksassa ja Suomessa. Oppilaskirjo vauvasta vaariin.

Torstai-illan jooga:
Jos pidät vähän haasteellisimmista, voimaa tuottavista joogaharjoituksista ja olet kiinnostunut asanoiden rakenteesta (mm. kuinka keho linjataan jooga-asennoissa), miten löytää oman kehosi voimavarat ja rajoitukset/haasteet, tämä tunti on sinulle. Yksikään tunti ei ole samanlainen, vaan jokaisella tunnilla on oma teemansa. Tunneilla tehdään sekä dynaamisia että palauttavia, rentouttavia harjoituksia.

Perjantain kehon hyvinvointia joogan avulla:
Tämä joogatunti soveltuu kaikenikäisille ja -kuntoisille, jotka haluavat ylläpitää ja parantaa liikkuvuutta, tasapainoa ja lihaskuntoa. Harjoitukset ovat yksinkertaisia ja tehokkaita. Käytämme lisäksi apuvälineitä kuten vöitä, palikoita ja seinää niin että kaikki pystyvät tekemään harjoitukset oman fyysisen kuntonsa mukaisesti. Palauttavat liikkeet puolestaan auttavat kehoa ja mieltä rentoutumaan."