Ohjaaja- ja tuntikuvaukset

ANNA NIINIMÄKI eli MAMANNA BUPSI

Burleskitanssi lauantaisin

"Burleskitanssin opettaja sekä vuodesta 2003 ryhmäliikuntaa ohjannut hullunkurinen ohjaaja. 12-vuotiaana aloitin Flamenco-tanssin, jota harrastin 10 vuotta aktiivisesti. Sitten innostuin aerobicista ja kouluttauduin ryhmäliikuntaohjaajaksi vuonna 2003. Vuonna 2005-2006 asuin Barcelonassa ja opiskelin mm. latinalaistansseja, jotka veivät mukanaan naisellisuuden pariin. Vuonna 2011 tutustuin burleskiin ja se vei mennessään hauskuudellaan ja hulluudellaan. Burleskitanssitunneilla tanssitaan nauraen, hullutellen ja korostaen naisellisuutta ja niitä ihania kurveja! Burleskitanssissa ei riisuta kuten itse burleskissa, mutta liikekieli ja "tease" eli kiusoittelu yleisölle ovat samat. Burleski pohjautuu 1800-luvun varieteeteatteriin ja sen tarkoitus on ollut esittää satiirisia, humoristisia esityksiä vähissä vaatteissa. Aikojen saatossa burleski on ottanut vaikutteita mm. vatsatanssista, charlestonista, swing-tanssista sekä vaudeville- ja vogue-tyyleistä. Varsinainen strip tease on kehittynyt burleskista, mutta itse burleski on enemmän "tease" eli kiusoittelua ja vähemmän riisumista.

Burleskitanssi (alkeet)

Burleskin alkeisryhmä, missä ei kuitenkaan riisuta vaan pääosin keskitytään tanssimiseen ja tanssikoreografiaan. Syksyn aikana tehdään koreografia, mikä esitetään Ravintola Shamrockissa pidettävässä joulunäytöksessä.

Burleskitanssi (jatkokurssi)

Burleskin jatkoryhmä, jossa tehdään kaksi koreografiaa syksyn aikana. Toinen koreografia pohjautuu reippaampaan tanssiin ilman riisumista ja toinen taas enemmän teatraalisempaan esittävämpään burleskiin, jossa myös vaatekappaleita lentelee tanssin lomassa. Jatkoon voi osallistua burleskitanssia tai burleskia jonkin verran harrastaneet tai jopa erittäin innokkaat ekakertalaiset. Tansseista toinen esitetään Sweet Sugar Burlesque -näytöksessä ja toinen Bubut-joulunäytöksessä."

ANNE PÄÄKKÖNEN

Luova lava lapsille -kerho maanantaisin ja alle kouluikäisten teatterikerho tiistaisin

"Iloa, intoa, säpinää ja sähinää! Haluan löytää kaikista harrastajista heidän vahvuuksiaan ja taiteellisia kykyjään. Tavoitteenani on kannustaa, kehua sekä innostaa lapsia ja nuoria teatteritoiminnassa. Päämääräni on myös motivoida heidät erilaisiin lasten ja nuorten teatteriesiintymisiin, jotta he saisivat esiintymiskokemusta, varmuutta ilmaisuun elämyksiä unohtamatta.

Koulutustaustaltani olen kulttuurituottaja (AMK 2011), harrastajateatteriohjaaja (1997), taide- ja mediapajaohjaaja (1996), ja olen suorittanut teatterialan ammattitutkinto-opintoja. Minulla on kokemusta eri-ikäisten lasten ja nuorten teatteriryhmien ohjauksesta vuodesta 1997 alkaen, teatteriproduktioiden talouden ja sisällön tuottamisesta sekä bänditoiminnassa mukana oloa solistin sekä tuottajan rooleissa.
Musiikkia, teatteria ja yhteistä iloa – lasten omaa luovuutta! Luova lava lapsille -kerhossa toimintaa saa kokeilla innostavassa ohjauksessa. Kerhojen ohjelmassa on musiikin, teatterin ja kädentaitojen työpajoja sekä lasten omien luovien ideoiden toteuttamista. Toiminta huipentuu lasten oman esityksen valmistamiseen. Luova lava on matalan kynnyksen taidetoimintaa – osallistujilla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta taiteen harrastamisesta.

Alle kouluikäisten teatterikerho:

"Sukella satu- ja nukketeatterin hauskaan maailmaan, jossa kohtaat monenlaisia sankareita ja opit hieman viittomaankin! Pääset esiintymään ja kokeilemaan teatterintekemisen saloja"

ANSSI HYVÄRINEN

Street-tanssi perjantaisin

"Hei! Olen Anssi, 29-vuotias pääkaupunkiseudulta kotoisin oleva tanssi-alan opiskelija ja media-alan ammattilainen. Aloitin tanssin noin 10 vuotta sitten katutanssilla ja laji, johon olen suuntautunut viime vuosien varrella on hiphop ja street. Tanssin ohella olen myös harrastanut teatteria ja sirkusta, sekä tehnyt töitä media-alalla.

Tanssija on esiintyjä, siksi haluan auttaa sinua löytämään oman sisäisen esiintyjän ja tuomaan sen ulos tanssin kautta. Koen itselleni henkilökohtaisesti tanssin myös vahvasti urheiluna, joten tunneilla tehdään osittain kovalla tahdilla ja palaudutaan sopivissa määrissä. Saatan myös joskus antaa kotitehtäviä, jotka vievät sinua eteenpäin tanssijana. Tärkeintä on tietenkin löytää itsellesi uusi energinen ja hauska harrastus. Kannustan oppilaita tutustumaan omaan kehoon, liikkumiseen ja kuka sinä olet tanssijana. Pääset taatusti haastamaan itseäsi.

Street-tunneilla pääset tutustumaan eri katutanssilajeihin. Pääpaino tyylisuunnassa pysyttelee hiphopissa, mutta tunneilla käytetään elementtejä myös muista katutanssilajeista. Tykkään myös yhdistellä nykytanssia ja hiphoppia keskenään, joten nykytanssi saattaa välillä vilahtaa tunneilla. Harjoittelemme tunneilla hiphopin perustekniikkaa, askelia ja koreografiaa.

Tunneille mukaan tarvitset joustavat housut, lenkkarit ja juomapullon. Tavarat jotka eivät ole pakollisia, mutta eivät tanssijan laukun sisältöä pahenna ovat: polvisuojat, hikipyyhe ja vihko."

ANTTI GREIJUS

Kahvakuulaharjoittelu maanantaisin

"Moi! Olen vuodesta 2004 ohjannut liikuntaa eri muodoissa, eri ikäisille. Ohjaustyylini on innostava ja positiivinen ja mahdollistan jokaiselle harjoittelun omalla kunto- ja/tai tavoitetasollaan. Mahdollisuus on myös saada tunnista paljon irti - hikoiluhan kuuluu hyvään harjoitteluun. Tuntien sisällöt vaihtuvat säännöllisesti, jotta harjoittelusta saa mahdollisimman paljon irti ja motivaatio treenaamiseen pysyy korkealla.

Kahvakuulaharjoittelu on hyvin monipuolista ja tehokasta, ja siinä pystyy harjoittamaan omaa lihas-, voima-, kestävyys- ja tasapainokuntoaan toiminnallisilla harjoitteilla, tai vaikka ihan keskitetysti tiettyä kehon aluetta huomioiden. Mahdollisuudet ovat rajattomat!


Tule mukaan iloiseen porukkaan, hyvällä sykkeellä!"

HANNA PORTHÉN

Hathajooga keskiviikkoisin

"Seasonal Yoga:
Vuodenaikojen mukaan muuttuva joogatunti, joka perustuu hathajoogaan ja hengityksen tahdissa tehtäviin liikkeisiin. Tunnit ovat helppoja ja kaikille sopivia. Tunneilla huolletaan sekä kehoa että mieltä. Tunnin lopuksi tehdään rentoutusharjoitus.

Olen Seasonal Yoga –ohjaaja ja energiahoitaja. Valmistuin joogaopettajaksi syksyllä 2017. Energiahoitajaksi opiskelin jo nuoruudessani ja olen aikuisiällä kerrannut oppeja. Olen käynyt vuoden 2018 alussa myös lasten joogaohjaajakoulutuksen (barnyoga).

Muistan ensimmäisen kerran, kun olin joogatunnilla. Kyse oli astangajoogan aloittelijoille järjestetystä viikonloppukurssista vuoden 2010 keväällä. Olin läsnä. Jooga kutsui minua ja kurssilla jo ensimmäisestä henkäyksestä alkaen tuli lämmin ja hyvä olo. Loppurentoutuksessa tunsin tulleeni kotiin. Harrastin astangajoogaa aktiivisesti Astanga Joogakoulun järjestämillä tunneilla. Kävin tämän lisäksi rauhallisemmilla hatha- ja yinjoogatunneilla, ja kaipasin syvempää yhteyttä joogaan ja itseeni.

Syyskuussa 2016 joogaohjaajakoulutus sitten alkoi. Vuoden kestänyt koulutus sisälsi monenlaisia vaiheita, tunteita ja kasvamista.

Akateemiselta koulutukseltani olen oikeustieteen maisteri. Elämäni lakinaisena oli yhtä oravanpyörää. Irrottauduin tuosta karusellista ja murtauduin vapaaksi suitsista lokakuussa 2017 valmistuttuani joogaopettajaksi. Päätös tuntui ja tuntuu oikealle ja hyvälle. Sydän laajenee.

Teen joogaopettajan, lauluntekijän, laulajan ja energiahoitajan työtä. Jokainen päivä on oppimista. Jokainen hetki on mahdollisuus lempeydelle, armolle ja rakkaudelle.

Serenity is not freedom from the storm, it is peace within the storm

-Anonymous"

HANNA SHEMEIKKA

Tempoa Tenaviin! -musiikkiliikunta torstaisin ja perjantain muskarit sekä torstain ukulele-ryhmä

"Heippa! Olen Sibelius-Akatemian kasvatteja ja tehnyt musiikin parissa töitä 2000-luvun alusta asti. Oma musiikkiurani alkoi muskarista ja kanteleryhmistä kuorojen ja kansanmusiikkibändien kautta pianotunneille ja sieltä musiikkilukioon, jossa tein musiikkia monipuolisesti aina bändeistä konservatorion pianotunteihin. Lukiosta tie vei opiskelemaan musiikinopettajaksi ja niitä töitä olen tehnyt myös. Ammattiopinnoissa olen soittanut monipuolisesti pianoa, kitaraa, rumpuja, bassoa, erilaisia kansanmusiikkisoittimia ja pääaineenani on ollut laulu. Olen soittanut ja laulanut monipuolisesti eri musiikkityylejä aina kansanmusiikista jazziin ja klassisesta rockiin. Ammattiopinnoissa syventymiskohteeni oli varhaisiän musiikkikasvatus.

Tällä hetkellä opetan muskareiden lisäksi laulua musiikkiopistossa, säveltapailua ja teoriaa Cantore Minores-opistossa sekä ammattiin opiskelevia tulevia laulunopettajia ammattikorkeakoulussa. Oppilaita minulla on siis vauvoista aikuisiin. Lisäksi keikkailen muusikkona ja laulajana bändieni kanssa. Itselläni on myös taapero jonka kanssa touhuilen vapaa-ajat.

Varhaisiän musiikkikasvatus, tuttavallisemmin muskari, on tavoitteellista musiikinopetusta joka on suunnattu alle kouluikäisille lapsille. Muskarissa lapsen kehityksen eri osa-alueita (musiikillinen, sosiaalis-emotionaalinen, kognitiivinen, psykomotorinen ja esteettinen) tuetaan musiikillisen toiminnan avulla. Samalla lapsi tutustuu musiikin maailmaan ja sen elementteihin sekä oppii ilmaisemaan itseään musiikin avulla. Muskarissa musiikki yhdistetään myös muihin taiteisiin kuten kuvataiteeseen, kirjallisuuteen ja liikeilmaisuun.

Sisarusmuskarissa tutustutaan musiikkiin lapsille sopivin menetelmin eli laulaen, liikkuen, lorutellen ja soittaen. Ryhmään voivat osallistua leikki-ikäiset sisarukset yhdessä aikuisen kanssa. Tarkoituksena on tarjota mukavaa yhdessäoloa vanhemmille ja lapsille musiikista nauttien ja elämyksiä kokien. Tavoitteena on tukea vanhemman ja lapsen välistä vuorovaikutusta.

Tempoa Tenaviin! -toiminta on Suomen Nuorisoseurojen oma tuotemerkki jonka alla toteutetaan musiikkiliikuntatoimintaa vanhempi-lapsi-ryhmissä. Toiminnan tavoitteena on tukea aikuisen ja lapsen välistä vuorovaikutusta sekä lapsen kokonaisvaltaista kehitystä musiikin ja liikunnan keinoin.

Opettajana haluan tarjota positiivisia kokemuksia musiikin parissa yrittämisen ja onnistumisen kautta ja tavoitteenani on tarjota lapsille musiikillisia elämyksiä, valmiuksia ja taitoja sekä virikkeitä jatkuvan musiikkiharrastuksen syntymiseen. Uskon vahvasti että varhaisiän musiikkikasvatus tukee lapsen luovuutta, kehittää itseilmaisua sekä tukee lapsen kokonaisvaltaista kasvua!"

HENRI GLAND

Tiistain lastentanssi 1 ja 2 yhdessä Santran kanssa

Olen Henri Gland ja aloitin Siltamäen lastentanssin ohjaajana syyskuussa. Olen energinen 15-vuotias poika Oulunkylän yhteiskoulun musaluokalta ja olen erittäin innostunut työskentelemään lasten kanssa! Olen harrastanut balettia, modernia tanssia, showtanssia ja steppiä! Soitan myös kahta soitinta ja olen musiikkitaideryhmässä Oopperalla!

SANTRA PALONIEMI

Tiistain lastentanssi 1 ja 2 yhdessä Henrin kanssa
Olen Santra Paloniemi ja aloitin syyskuussa Siltamäen lasten tanssiryhmien vetäjänä. Olen positiivinen ja energinen 15-vuotias koululainen Oulunkylän yhteiskoulun musiikkiluokilta. Olen harrastanut nykytanssia, kansantanssia, luovaa tanssia, balettia, showtanssia, sirkusta ja teatteria. Pidän lasten kanssa puuhaamisesta ja olenkin aikaisemmin työskennellyt satunnaisesti lastenhoitajana. Musiikkiharrastuksiini kuuluu pianon ja harmonin soittaminen, lauluyhtye ja kuoro.

Tiistain lastentanssiryhmät 1 ja 2:

Lastentanssi 1 -ryhmässä (yli 3-vuotiaat) päätavoitteena on motoristen ja musiikillisten valmiuksien kehittäminen myöhempää tanssin harrastamista varten. Tunneilla lapsen minäkuva itsenäisenä toimijana sekä osana ryhmää kehittyy erilaisissa itsenäisissä, pari- ja ryhmätyöskentelyharjoitteissa. Lapsille ominainen luovuus on ylläpidettävä taito ja ilmaisua harjoittelemme monipuolisesti sosiaalisten taitojen ja esiintyjyyden näkökulmasta.

Lastentanssi 2 on yli 6-vuotiaille lapsille. Tässä ryhmässä edetään pidemmälle tanssiteknisissä asioissa kuten kehon asennoissa, linjoissa ja liikkuvuudessa. Entistä enemmän kiinnitämme huomiota tilaan, tasoihin ja dynamiikkaan, joita opimme huomioimaan ja sanallistamaan tekemisen ohessa. Toiminnassa huomioidaan lapsen kehityskaaren yleiset vaiheet ja yksilöllinen kehitys."

JAANA HOTI

Jooga-Mix torstaisin

"Olen aina ollut aktiivinen liikkuja. Joogan löysin lähes nelikymppisenä ja olen sittemmin käynyt RYT 200 (registred yoga teacher) -koulutuksen. Tunteja olen ohjannut säännöllisesti jo useita vuosia. Olen myös sertifioitu TRE- ohjaaja (Tension&Trauma Release Exercise).

Haluan tunneilleni turvallisen, lämpimän ja rennon ilmapiirin, jonne kuka tahansa on tervetullut. Jokainen harjoittelee itselleen omien voimavarojensa ja rajojensa mukaan kuitenkaan löysäilemättä. Oman kehon ja mielen rajoihin tutustuminen tuo onnistumisia! Armollisuus ja itsensä hyväksyminen ovat läsnä myös. Harjoitukseen tulee saada sisäistä iloa ja hyvä fiilis!
Jooga-Mix-tunti muodostuu eri joogatyylien yhdistelystä (hathaa, astanga, flow, yin). Lämmittelyn jälkeen seuraa dynaamisempi vahvistava osa, josta rauhoitumme loppuliikkeisiin ja loppurentoutukseen. Erityisesti kauden alussa kiinnitämme huomion kehon linjauksiin, jotta harjoitus on kaikille turvallinen."

KAIJA RÄTY

Itämainen tanssi perjantaisin

"Olen suorittanut Diplomin Itämaisessa tanssissa Kairossa, Egyptissä. Olen opiskellut siellä itämaisia tansseja noin 25 vuoden aikana yhteensä 57 kertaa. Opetan jälleen joka pe klo 18.45-19.45 Siltamäen Nuorisoseuralla. Tämä tanssi sopii kaikenikäisille. Tuntini ovat erittäin pehmeää ja terveellistä tanssiliikuntaa nivelille ja lihaksille. Perjantain tunneilla on alussa lämmittely ja lopuksi venyttelyliikkeet. Tunnin aikana tehdään mm. seuraavanlaisia hellävaraisia liikesarjoja: pään, käsien, vartalon ja jalkojen käyttö; ympyrät/kahdeksikot lantioilla ja sormien pyörittely; naisten terveellinen ryhtiasento sekä esim. "kamelit vatsalla ja lantioilla"/selälle erittäin terveellinen liikesarja.
Olen opettanut Siltamäessä jo n. 13 vuotta, ja minulla on jo 29 vuotta ollut oma tanssikoulu, Let's Dance, Lönnrotinkadulla. Opetan myös hyvinvointia - ja mielen terveyttä. Taustalla on sairaanhoidollinen tutkinto vuodelta 1975. Olen työskennellyt HYKS:ssä 25 vuotta. Sen jälkeen olen opiskellut eri maiden tansseja 67:ssä eri maassa. Lisäksi teen tanssiteatteria ja opintomatkoja maailmalle. Espan lavashow minulla on joka heinäkuu, ja tanssileiri Lepolassa joka kesä-heinäkuussa."

KATI LESKINEN

Sarjakuvakerho tiistaisin ja kuvataidekerho keskiviikkoisin

"Moikka, minun nimeni on Kati! Olen 30-vuotias kuvataiteilija ja kuvataidekasvatuksen opiskelija Vantaalta. Olen aloittanut kuvataiteen harrastamisen Vantaan Mikkolan nutalta jo 9-vuotiaana, siitä Vantaan kuvataidekouluun, ja lopulta päädyin Lappiin opiskelemaan kuvisopeksi. Kuvataiteista piirtäminen ja maalaaminen ovat olleet aina suosikkejani, lisäksi valokuvaus todella mukavaa. Tässä kuviskerhossa ei tarvita osata vielä mitään, vaan harjoitellaan yhdessä, kuinka materiaaleja käytetään ja mitä niillä oikein tehdään. Kuuntelen tarkalla korvalla kerholaisten mieltymyksiä ja mitä halutaan oppia. Kuvataidekerhossani on tarkoitus heittää ”minä en osaa” -mantra romukoppaan ja pitää hauskaa!

Tervetuloa kuvien kiehtovaan maailmaan!

Sarjakuvakerho:

Sarjiskerhossa opitaan piirtämään omia tarinoita, tosia tai mielikuvituksellisia, paperille. Alussa keskitytään hahmoihin, kuvakokoihin ja sarjakuvalle ominaisiin merkkeihin, kuten puhekupliin. Lyhyet tarinat saattavat kerhon edetessä muuttua jopa pitkäksi sarjakuva-albumiksi. Tekniikkoina kokeilemme perinteisestä mustetta, mutta nykysarjakuvassa väritkin vilahtavat, joten tartumme vesi- ja akryyliväreihin. Nähdään sarjiskerhossa!"

KIRSI MATTSSON

Chiball perjantaisin

"Olen ohjannut erilaisia tanssi- ja liikuntatunteja päätoimisena vuodesta 2006 lähtien eri ikäryhmille. Entisenä tanssiurheilijana kehoa ja mieltä hoitavat lajit ovat aina olleet kiinnostukseni kohteita, ja olen kouluttautunut ChiBall-, Asahi-, Pilates- ja Joogaohjaajaksi. ChiBall on australialaisen Monica Lindforsin 1990-luvulla kehittämä liikuntamuoto, jossa yhdistyvät perinteinen kiinalainen lääketiede, Taiji, jooga, Pilates, Feldenkrais ja syvärentoutus. ChiBall-tuntiin kuuluu myös aerobic-tyylinen tanssillisempi osuus. Suomessa ChiBallia on voinut harrastaa vuodesta 2002. ChiBall-tunnilla liikutaan paljain jaloin tai sukkasillaan pienen aromapallon kanssa, joka ohjaa kehon liikeratoja. Pallo valitaan värin ja tuoksun perusteella oman sen hetkisen mielialan mukaan. Tunnin ohjelma noudattaa vuodenaikojen vaihtelua. Kesällä liikunta on energisempää ja talvella rauhallisempaa. ChiBallin perusideana on saada mieli irtautumaan ajatuksista ja saada kokemus mielen ja kehon saumattomasta yhteistyöstä. ChiBall on helppoa ja sen harrastaminen sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille henkilöille. ChiBallissa yhdistyvät sen osa-alueista saatavat hyödyt: se parantaa voimaa, tasapainoa, liikkuvuutta ja keskikehon hallintaa, virittää kehon energiaratoja, lisää kehontuntemusta sekä rentouttaa. Rauhoitu ja kuule oman kehosi ääntä!"


LINDA LUUMI

DanceBoxing maanantaisin

"Hei! Olen ohjannut erilaisia jumppia ympäri pääkaupunkiseutua vuodesta 2004, mm. kehonhallintaa, cyklingiä ja vesijumppaa.

DanceBoxing on hikinen ja hauska tunti, jossa saa varmasti hien pintaan. Tunnilla käydään läpi lyhyitä koreografioita tanssin ja pilateksen maailmasta, ja nostetaan sykettä intensiivisillä nyrkkeilyosuuksilla. Aiempaa kokemusta ei tarvita, ja tuntien eri liikuntaosuuksia yhdistelevä perusrakenne pysyy kauden aikana samanlaisena. Tunnilla ei tarvitse pitää kenkiä, ainoastaan juomapullo ja hikipyyhe mukaan! DanceBoxing-tunnin motto on: Hiki virtaa, hymyissä suin! Iloinen mieli taattu tunnin jälkeen.

Tervetuloa kokeilemaan!”

MARI SAINIO

Show-tanssi ja zumba keskiviikkoisin

"Rakastan tanssia! Olen tanssinut ammatikseni Step Upissa aikoinaan useita vuosia, ja nyt opetan lapsia ja aikuisia tanssin maailmassa. Lähinnä sydäntäni ovat Show-tanssi, Funk, lattari ja Zumba-tunnit. Aloitin discotanssin opettamisen SIltamäen Nuorisoseuralla 15-vuotiaana ja meillä olikin upea, esiintyvä ryhmä :). Elämä vei moneen eri suuntaan, mutta halusin palata juurilleni, ja nyt opetan lapsille show-tanssia Nuorisoseuralla jälleen. Ryhmilläni on erityinen paikka sydämessäni, sillä ne ovat ainoat lapsiryhmät, joita tällä hetkellä opetan. Show-tanssi on esittävää tanssia, joka voi olla mitä tanssilajia tahansa. Pääpaino on tanssista nauttimisessa ja esiintymisen salojen opettelussa. Suurimmaksi osaksi harjoittelemme koreografioita tämän päivän biiseihin, joita nuoret muutenkin kuuntelevat.

Marin ensimmäiseen ryhmään (klo 15.40-16.25) toivotaan alakoulun ensimmäisten vuosien lapsia, ja jälkimmäiseen (klo 16.25- 17.10) vitos-kutosluokkalaisia sekä yläasteikäisiäkin.

Zumba:
Hauska ja hikinen joraustunti pitkälti kuumien lattarirytmien tahtiin."

MARIA SUONIEMI

Perhesirkus sunnuntaisin

"Moikka, nimeni on Maria! Olen 18-vuotias sirkusopettaja Helsingistä. Olen itse aloittanut sirkusharrastukseni 9-vuotiaana Pukinmäen sirkuskoululla. Olen tehnyt lajeina mm. akrobatiaa, vannetta, ilma-akrobatiaa, tasapainoa ja jalka-jongleerausta. Olen aloittanut perhesirkusvalmennuksen tammikuussa 2015. Nyt olen saanut hyvät eväät jatkaa tätä toimintaa Siltamäen Nuorisoseuralla!

Erikoisosaamiseni perustuu juuri perhesirkukselle ja pienten lasten (n. 3-5-vuotiaat) akrobatian opetukseen. Perhesirkuksessa on tärkeää lapsen ja vanhemman yhdessä tekeminen, liikkuminen ja hauskanpito! Tavoitteet tunneilla on tutustua vanhemman kanssa sirkuksen monipuoliseen maailmaan!"

JANNA ESKELINEN (perhesirkuksen toinen ohjaaja)

"Hei! Olen sirkusopettaja ja lukiolainen Helsingistä. Oma sirkusharrastukseni alkoi 8-vuotiaana, ja on jatkunut tähän päivään asti harrastamisen, esiintymisen ja ohjaamisen merkeissä. Olen erikoistunut tasapainoakrobatiaan, johon kuuluvat erilaiset tasapainovälineitä hyväkseen käyttävät lajit. Esimerkiksi tasapainopalloilu ja yksipyöräisellä temppuilu ovat tällaisia lajeja.

Sirkuksesta löytyy vaikka ja mitä! Perhesirkuksessa lapsi pääsee yhdessä vanhemman kanssa leikkimään ja liikkumaan tutustuen tähän monipuoliseen lajiin."

Sirkuksen tuntikuvaus:

Tunnin kulku on seuraavanlainen:

1. Lämmittelemme aluksi leikeillä. (Esim. Kuka pelkää mustekalaa, Liikutaan kuin eläimet musiikin tahtiin, harjoitellaan eri hippaleikkejä)
2. Harjoittelemme perusakrobatiaa (kuperkeikkoja, kierintää, rapukävelyä, karhukävelyä, kottikärrykävelyä vanhemman kanssa, reppuselkäkävelyä, hartioilla istuntaa ja seisontaa)
3. Tutustumme johonkin tiettyyn välineeseen ja siihen, mitä sillä voi tehdä? TAI teemme pariakrobatiaa/pyramideja (jongleeraus, vanteet, tasapainoharjoitukset)
4. Leikimme loppuleikin yhdessä TAI venyttelemme loppuvenytykset.

MARIKA LINDROTH

Koululaisten jooga torstaisin

"Hei! Olen käynyt sertifioidun joogaopettajan RYT 200 -koulutuksen Helsingissä. Terveys, ravinto, liikkuminen, kehon huolto, sekä kehotietoisuus ovat aina kiinnostaneet minua. Tykkään opettaa joogaa lempeyden ja ilon kautta. Minulle on tärkeää tukea lasten ja nuorten kehitystä, ja jooga on mainio tapa tuoda vastapainoa nykymaailman haasteille, kuten hektisyydelle ja aistien jatkuville ärsykkeille.

Jooga kehittää voimaa, liikkuvuutta ja tasapainoa, sekä huoltaa kehoa ja mieltä. Yhdistämme tunnilla liikettä eri tavoin: lämmitellen, jooga-asanoita tehden sekä rentoutuen, leikkiä unohtamatta. Musiikki on myös usein osana tuntia. Teemme kehoa vahvistavia ja avaavia liikkeitä, ja tunti päättyy erilaisiin rentoutusharjoituksiin. Tunnilla opetellaan rentoutumiseen johtavan tien alkeita, kehotuntemusta sekä läsnäoloa, joita tekemällä lapsi/nuori oppii tapoja keskittyä, rauhoittua ja rentoutua. Joogasta on hyötyä maton ulkopuolellakin vaikuttaen suotuisasti muun muassa unen laatuun, sekä stressin ja koulupaineiden sietämiseen. Tunnilla liikutaan kehoa kunnioittaen ja kuunnellen mukavassa, hyväksyvässä ja rennossa ilmapiirissä."

MASI SAURÉN

Break-tanssi ja hip hop maanantaisin sekä edistyneiden hip hop torstaisin

"Olen helsinkiläinen tanssija, tanssinohjaaja ja koreografi. Aloitin urani Stepupissa 10-vuotiaana showtanssilla, jazztanssilla sekä breakdancella. Noina vuosina esiinnyin aktiivisesti Stepup Kidsien riveissä mm. tanssimalla kesäisin Silja Euroopalla Stepupin laivashowssa.

Olen kilpaillut menestyksekkäästi sekä street-tanssissa, sekä discotanssissa ja breakdancessa. Olen mm. vuoden 2002 breakdancen juniorien Suomen mestari ja hip hopin hopeamitalisti, disco duon hopeamitalisti ja duo hip hopin pronssimitalisti.

Vuonna 2001 löysin rock'n swingtanssit ja niistä etenkin boogie woogien, jossa olen kilpaillut myös saavuttaen menestystä niin Suomessa kuin ulkomailla. Olen boogie woogien nelinkertainen Suomen mestari sekä Lindy Hopin Suomen mestari vuosina 2015 ja 2016. Olen saavuttanut myös kaksi PM-mitalia sekä useita finaalisijoituksia ulkomaan kisoissa sekä kaksi kolmatta sijaa.

Kilpailen edelleen sekä esiinnyn paljon ja teen koreografioita erilaisille ryhmille mm. Kulkuriteatterille.

Opettajana olen kannustava ja tunneillani pidetään hauskaa."

PIRITA LAIHO

Aikuisten kansantanssi sunnuntaisin

"Hei, olen Pirita ja ohjaan aikuisten kansantanssia Siltamäessä. Kansantanssin ohjaamista olen harrastanut vuodesta 1989 ja se on minulle erittäin mieluinen harrastus. Aloitin itse tanssimisen 3-vuotaana, mutta kansantanssi on siitä kivaa, että sen voi aloittaa koska tahansa. Töissä olen Stadin Nuorisoseuroissa ja sitä myöten nuorisoseuratoiminta on lähellä sydäntäni.

Aikuisten kansantanssi on hauskaa yhdessäoloa tanssien. Kahden tunnin aikana tanssimme suomen eri perinnealueiden tansseja, nauramme paljon ja juomme kahvit. Aikaisempaa tanssiharrastusta ei tarvita, vaan ryhmään voi tulla kokeilemaan, miten tanssijalka kulkee. Ryhmään toivotaan tultavan pareittain ja ryhmässä harjoitellaan oman parin kanssa. Tule rohkeasti kokeilemaan, mitä on suomalainen kansantanssi."

SANNA HEMMILÄ

Laulukuoro lahjomattomat tiistaisin

"Hei! Olen Sanna Hemmilä, SiNulainen jo 80-luvun alusta alkaen. Lapsuuden tanhu-harrastus on vaihtunut vuosien saatossa musiikin tekemiseen. Nuorisoseurassa olen ohjannut muskareita useiden vuosien ajan, mutta nyt ohjaan aikuisille suunnattua ja tarkoitettua laulukuoroa, johon ovat tervetulleita kaikki laulamisesta kiinnostuneet. Koulutukseltani olen musiikkiin suuntautunut erityisluokanopettaja ja päätyössäni opetan muiden aineiden ohella musiikkia useita tunteja viikossa peruskouluikäisille lapsille ja nuorille. Vapaa-ajalla harrastan rytmiikkaa, laulamista ja soittamista ja nautin erityisesti konserteissa käymisestä ja matkustamisesta. Jo kuudetta vuotta tiistai-iltaisin musiikkia yhdessä tekevä iloinen aikuisporukka, työnimeltään "Lahjomattomien laulukuoro" etsii mukaansa lisää 'muusikoita'. Tunnin mittaiset kuorokerrat koostuvat yhdessä laulamisesta, soittamisesta, rytmittelystä ja nauramisesta! Laulut kuoroon valitaan kuorolaisten toiveiden mukaisesti ja niitä säestellään ja rytmitellään laulun ohella oman kehon ja erilaisten rytmisoittimien avulla. Laulu- tai soittotaitoa tai aikaisempia musiikkiopintoja et tarvitse, mikäli mielit mukaan. Sen sijaan rohkeaa asennetta uuden kokeiluun sekä iloa ja uskallusta tarvitaan hiukan. Ajatuksella "musiikki on iloinen ja voimaannuttava asia" lähdetään jälleen kohti vuoden vaihdetta tiistaisin Nuorisoseuran kerhotilassa. Tervetuloa yhdessä laulamaan ja nauttimaan musiikista!"


SINI MURTO

Tiistain lavis - lavatanssiliikunta

"Hei kaikki! Nimeni on Sini. Olen ohjannut erilaisia ryhmäliikuntatunteja vuodesta 2005 päätyöni ohella. Nautin ryhmäliikuntatuntien ohjaamisesta suunnattomasti. Se onkin syy siihen miksi olen halunnut ohjata vuodesta toiseen eikä loppua ainakaan vielä näy. Tervetuloa tunnilleni!

Lavis-lavatanssijumppa on uusi hauska, helppo ja hikinen liikuntamuoto, joka perustuu lavatanssiaskeleiden ja
jumpan välimuotoon. Lavista tanssitaan yksin, joten ei ole vaaraa että kukaan talloo varpaille. Tunnilla tanssitaan tuttuja lavatanssilajeja kuten humppa, jenkka, rock/jive, cha cha ja samba. Tunnilla jopa opit eri lavatanssiaskeleiden perusteita kuntoilun ohella."

SIRPA KUOSMANEN

Hyvinvointia joogan avulla tiistaisin

"Filosofian maisteri, Jooga- ja meditaatio-opettaja (Skandinaavinen Jooga- ja Meditaatiokoulu 1993-1999), Sertifioitu Iyengarjoogan opettaja 2008-2014

Olen toiminut kokopäiväisenä joogan opettajana vuodesta 1993 Ruotsissa, Tanskassa, Saksassa ja Suomessa. Oppilaskirjo vauvasta vaariin.

Jooga soveltuu kaikenikäislle ja -kuntoisille, jotka haluavat ylläpitää ja parantaa liikkuvuutta, tasapainoa ja lihaskuntoa. Harjoitukset ovat yksinkertaisia ja tehokkaita. Käytämme lisäksi apuvälineitä kuten vöitä, palikoita ja seinää niin että kaikki pystyvät tekemään harjoitukset oman fyysisen kuntonsa mukaisesti. Palauttavat liikkeet puolestaan auttavat kehoa ja mieltä rentoutumaan."

TIINA LINDFORS

Sambic® keskiviikkoisin

"Tanssillinen, sopivasti sporttinen Sambic–liikuntatuote vie osallistujat monipuolisten brasilialaisten tanssien maailmaan! Reippailla tunneilla kohotat kuntoa, lisäät lantion liikkuvuutta ja nautit ihanasta musiikista! www.sambic.com"

ULLAMARJUT BRUUN-LEKMAN

Kädentaitokerho maanantaisin

"Hei! Olen Ullamarjut (Ultsi) - käsillä tekemistä ja kuvataiteita rakastava erkkaope. Siksipä koulussakin opetettaviin aineisiini kuuluvat myös ala-asteen puutyöt ja kuvataide. Vapaa-aikanakin kaikenlainen näprääminen kiinnostaa ja saa innostumaan. Askartelu-/kädentaitokerhon ohjelma muotoutuu ikäryhmän ja toiveiden mukaan. Kaikenlaista käsillä tekemistä ja kuvataidetta eri materiaaleja (paperi, savi, huovutusvilla, puu, luonnon-materiaalit jne.) käyttäen. Tavoitteena löytää luomisen riemu ja nauttia itsetehdystä!"